Чудовий кетчуп на зиму. Рецепт із сонячної Вірменії

Готувати домашній кетчуп мене навчив мій студентський друг із Вірменії. Він не просто ароматний, а й відмінно підходить для різних страв, причому без хімічних добавок. Цей рецепт став і нашим сімейним, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

  • концентрований томатний сік - 6 л.
  • яблука – 3 од.,
  • червоний солодкий перець – 4 од.,
  • цибуля – 3 од.,
  • часник - 200 р.,
  • гвоздика – 5 од.,
  • ароматний перець - 15-20 зерен,
  • чорний мелений перець - 1 ч. л.
  • 9%-ний оцет - 100 мл.,
  • сіль – 2 ст. л.,
  • цукор – 5 ст. л.

Приготування:

Спочатку помила та нарізала помідори. Моя 10-літрова каструля була майже повною.

Потім ставлю їх у плиту. Після того, як вони закипіли, гасила їх ще 30 хвилин.

Дочекалася повного охолодження, а потім пропустила через сито для одержання рідини. Цей сік відправила на плиту на 2:00, щоб прибрати зайву воду.

Поки сік уварювався, нарізала перці, яблука та цибулю, часник залишила цілими зубчиками.

Частину соку перемішала з нарізаними овочами та ставила на плиту до готовності.

Дрібно подрібнила гвоздику та ароматний перець і додала їх до соку.

Замість чорного горошку перцю додала мелений. Потім влила оцет, додала сіль та цукор.

Блендер подрібнила овочі і додала їх до соку. Цю суміш варила ще 30 хвилин.

Розлила по банках, закрила кришками та загорнула. Залишила на ніч остигати.

Нагадаємо, раніше ми писали: Любить уся родина. Швидкий рецепт рублених курячих котлет