Чудовий кетчуп на зиму. Рецепт із сонячної Вірменії
Готувати домашній кетчуп мене навчив мій студентський друг із Вірменії. Він не просто ароматний, а й відмінно підходить для різних страв, причому без хімічних добавок. Цей рецепт став і нашим сімейним, пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
- концентрований томатний сік - 6 л.
- яблука – 3 од.,
- червоний солодкий перець – 4 од.,
- цибуля – 3 од.,
- часник - 200 р.,
- гвоздика – 5 од.,
- ароматний перець - 15-20 зерен,
- чорний мелений перець - 1 ч. л.
- 9%-ний оцет - 100 мл.,
- сіль – 2 ст. л.,
- цукор – 5 ст. л.
Приготування:
Спочатку помила та нарізала помідори. Моя 10-літрова каструля була майже повною.
Потім ставлю їх у плиту. Після того, як вони закипіли, гасила їх ще 30 хвилин.
Дочекалася повного охолодження, а потім пропустила через сито для одержання рідини. Цей сік відправила на плиту на 2:00, щоб прибрати зайву воду.
Поки сік уварювався, нарізала перці, яблука та цибулю, часник залишила цілими зубчиками.
Частину соку перемішала з нарізаними овочами та ставила на плиту до готовності.
Дрібно подрібнила гвоздику та ароматний перець і додала їх до соку.
Замість чорного горошку перцю додала мелений. Потім влила оцет, додала сіль та цукор.
Блендер подрібнила овочі і додала їх до соку. Цю суміш варила ще 30 хвилин.
Розлила по банках, закрила кришками та загорнула. Залишила на ніч остигати.
Нагадаємо, раніше ми писали: Любить уся родина. Швидкий рецепт рублених курячих котлет