Понад 17 тисяч штрафів за жовтень. У Дніпрі показали порушників паркування

У Дніпрі за жовтень 2023 року зафіксовано понад 17 тис. порушень правил дорожнього руху щодо зупинки, стоянки транспортних засобів та паркування. У порівнянні з вереснем їхня кількість залишилася майже на одному рівні (у серпні – близько 17 100 штрафів). За жовтень до бюджету міста від сплати стягнень за неправильне паркування надійшло понад 6 млн грн. Про це повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

«За жовтень до інспекції з питань контролю за паркуванням надійшло 589 звернень від громадян щодо великої кількості порушень правил дорожнього руху та правил паркування. З них 21 звернення щодо автівок, які були залишені з порушеннями у дворах житлових будинків. Накладаємо адміністративні стягнення у вигляді штрафів. Повідомити про порушення правил паркування можна на гарячу лінію інспекції: 068-578-04-37. Або надіслати звернення на електронну пошту: [email protected]», – зазначила під час брифінгу 3 листопада начальниця відділу інформаційного забезпечення інспекції з питань контролю за паркуванням ДМР Світлана Макарова.

Інспекція з питань контролю за паркуванням також запрошує на роботу інспекторів з паркування. «Нам потрібні енергійні люди, які бажають зробити особистий внесок у розвиток нашого міста», – наголошують в інспекції.

За жовтень у Дніпрі за злісні порушення правил паркування на спеціальні майданчики було евакуйовано 536 транспортних засобів (у вересні — 490).

«Також за минулий місяць наше підприємство опрацювало 46 звернень громадян щодо облаштування паркувальних майданчиків, перевірки законності ведення діяльності на майданчиках для паркування, демонтажу незаконно встановлених пристроїв. У ході опрацювання було виписано 20 приписів щодо усунення порушень та демонтовано 16 незаконно встановлених технічних пристроїв.

Йдеться про різні обмежувачі руху, замки, стовпчики.  На звернення мешканців, до кінця року планується встановити 543 нові антипаркувальні стовпчики для безпеки містян та дотримання правил паркування. А також реставрувати понад 400 стовпчиків», – додав начальник виробничого-технічного відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Андрій Осипов.

тратра1тра3тра2тра4тра5тра7тра6тра8