Потужна команда з українських вишів взяла участь у четвертому навчальному візиту до університету Європейського Союзу

З 26 по 29 вересня 2023 року у місті Гент (Бельгія) відбувся навчальний візит та координаційна нарада партнерів проєкту Erasmus+ 609939-EPP-1-2019-1-BE-EPPKA2-CBHE-JP «Посилення ролі ЗВО в промисловій трансформації в контексті парадигми Industry 4.0 в Грузії та Україні». Це вже четвертий навчальний візит до університету Європейського Союзу в рамках проекту. Основною метою навчального візиту є ознайомлення з найкращими практиками Industry 4.0 в Katholieke Universiteit Leuven.

зе

Координаторами проєкту HEIn4.0 з Бельгії було організовано численні екскурсії університетськими науково-дослідними центрами та лабораторіями, які оснащені найсучаснішим комп’ютерним і технологічним обладнанням.

по1

Найцікавішою екскурсією було ознайомлення з реальним управлінням бізнесом у контексті Industry 4.0 промислового партнера ЄС Volvo Cars Gent, яке є одним із найпередовіших європейських підприємств і лідером у застосуванні технологій та бізнесу Industry 4.0.

На цьому підприємстві кожну 61 секунду з конвеєра сходить новенький автомобіль. Причому, за останні 5 років на підприємстві відбулися значні зміни, на його території побудовано практично новий завод з виробництва повністю електричних та гібридних авто. Ми відвідали новий Центр підготовки спеціалістів для роботи на «Вольво», ознайомились з методологією навчання майбутніх робітників. Все обладнання і робота цього Центру повністю відповідає вимогам підприємства майбутнього в концепції Industry 4.0.

по2

У координаційній зустрічі взяла участь потужна команда з 4-х українських вишів, а також представники університетів-партнерів Бельгії, Швеції, Португалії і Грузії. 

Український державний університет науки і технологій представляли виконуючий обов’язки ректора Сухий К.М. проректор з наукової роботи Пройдак Ю.С. координатор міжнародного проекту доцент кафедри електрометалургії Жаданос О.В., начальник відділу міжнародних зв’язків УДУНТ Чернова Н.С. 

У національному контексті мета участі в проекті відповідає державному порядку денному та спрямована на важливі соціально-економічні цілі (конкурентоспроможність галузі, роль вищих навчальних закладів у суспільстві, можливість працевлаштування випускників, уникнення дефіциту кваліфікації тощо), що призведе до значного прогресу і забезпечить стійкі результати, які можна значно розширити як у Грузії, так і в Україні.

по

609939-EPP-1-2019-1-BE-EPPKA2-CBHE-JP

This project has been funded with support from the European Commission.

This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.