Повітряний пиріг з варенням, коли гості на порозі

Проста випічка з варенням до вподоби багатьом. Такий пиріг готують, колись «гості на порозі» або просто до сімейного чаювання. Легкий, повітряний та дуже смачний, пише Дніпровська панорама.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 4 штуки
  • Цукровий пісок – 6 столових ложок
  • Сіль – щіпка
  • Рослинна олія – 6 столових ложок
  • Борошно пшеничне – 6 столових ложок
  • Розпушувач – 9 грам
  • Подрібнені горіхи – 140 грам
  • Цукровий пісок – 50 грам
  • Вершкове масло – 50 грам
  • Джем (варення) – 400 грам

Як приготувати:

Яйця збиваємо з цукром та сіллю.

Додаємо олію і змішуємо. Наливаємо молоко, змішуємо.

Додаємо борошно та змішуємо після додавання кожної ложки.

Форму 20 см змащуємо олією і посипаємо борошном. Виливаємо половину підготовленого тіста і випікаємо 10-15 хвилин|мінути|, при 180 градусах.

У подрібнені горіхи додаємо цукор, вершкове масло і руками змішуємо.

Готовий корж змащуємо джемом і виливаємо половину тіста, що залишилася.

Зверху посипаємо горіхами та випікаємо ще 15-20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали: Смачний різдвяний пиріг: варіанти начинок на будь-який смак