Повітряний пиріг з варенням, коли гості на порозі
Проста випічка з варенням до вподоби багатьом. Такий пиріг готують, колись «гості на порозі» або просто до сімейного чаювання. Легкий, повітряний та дуже смачний, пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 4 штуки
- Цукровий пісок – 6 столових ложок
- Сіль – щіпка
- Рослинна олія – 6 столових ложок
- Борошно пшеничне – 6 столових ложок
- Розпушувач – 9 грам
- Подрібнені горіхи – 140 грам
- Цукровий пісок – 50 грам
- Вершкове масло – 50 грам
- Джем (варення) – 400 грам
Як приготувати:
Яйця збиваємо з цукром та сіллю.
Додаємо олію і змішуємо. Наливаємо молоко, змішуємо.
Додаємо борошно та змішуємо після додавання кожної ложки.
Форму 20 см змащуємо олією і посипаємо борошном. Виливаємо половину підготовленого тіста і випікаємо 10-15 хвилин|мінути|, при 180 градусах.
У подрібнені горіхи додаємо цукор, вершкове масло і руками змішуємо.
Готовий корж змащуємо джемом і виливаємо половину тіста, що залишилася.
Зверху посипаємо горіхами та випікаємо ще 15-20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми писали: Смачний різдвяний пиріг: варіанти начинок на будь-який смак