Практично весь район на Дніпропетровщині залишився без води. Лисак про ситуцію в області

Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив про ситуацію з водопостачанням у зв'язку з обмілінням Каховського водосховища, передає Дніпровська панорама.

Стало відомо, що зараз налагоджують підвіз води містам та селам, які лишилися без неї через обміління Каховського водосховища. 

Це вже практично весь район. Окрім Нікополя та Першотравневської громади, куди вода подається за графіком. 

До постраждалих територій прибувають цистерни з водою – питною та технічною. Визначені точки, де люди її набирають. Наприклад, у Марганецькій громаді таких – 10, а в Покрові – 7. Їх ставатиме більше, - розповів Сергій Лисак.

Як розповів Сергій Лисак, міжнародні партнери передають пляшки з водою та ємності під неї, засоби для знезараження, гігієнічні набори. Крім того, також планують закупити насоси. 

На день людині потрібно бодай 2 літри питної води і 4 – технічної. Забезпечити майже цілий район – колосальна робота. Такод зараз продумують логістику, ведемо перемовини, залучаємо кожного, хто може допомогти. Це робиться для того, щоб з водою були всі, - звернув увагу Лисак.

Розвів він і про ситуацію, яка відбувається у Криворізькому районі. Зараз водоканал працює у штатному режимі, тут є запас води. Щоправда, подекуди вона за графіком.

вод5

вод4

вод3 

вод6

вод2

вод1

Нагадаємо, раніше ми писали

Наші ПВО перетворили ворожі дрони на купу металобрухту. Як на Дніпропетровщині минула ніч