Привітання священика Дмитра Поворотного зі святом Воскресіння Христового

Христос воскрес! Воістину воскрес! Ці слова лунають ось уже майже 2000 років. Вони свідчать про любов Божу до свого творіння, до людства.

Колись через гріхопадіння, втративши зв’язок з Богом, ми порушили внутрішню цільність людської природи, і ця внутрішня розділеність проявляється назовні, порушуючи стосунки з оточуючими людьми. Від цього і походять чвари, непорозуміння, війни.

В своєму житті ми часто відчуваємо невпевненість, самотність, навіть серед рідних ми часто не знаходимо розуміння та співчуття і своїми силами ми нічого не можемо змінити, і це все – наслідки відпадіння людини від Бога. Але Бог не покинув нас, які відійшли від Нього, Він втілившись став одним з нас, Він проповідував, відкриваючи тайни Царства Небесного, зціляв хворих, воскрешав померлих. Він прийняв страшну смерть на хресті.

Здавалося б що диявол і смерть перемогли, що немає для людства надії! Але Христос Воскрес і Воскресіння Христове відновило втрачений зв’язок, відкрило нам шлях до вічного блаженного життя з Богом. Хочу побажати повноти життя та стосунки з ближніми та дальніми, бо ми всі діти Божі, сміливості мріяти і сил ці мрії втілювати, бо з нами Бог. Хочу побажати радості бо Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Дмитро Поворотний, священик УПЦ КП, капелан