Проїзний та перепустка для школярів: як у Дніпрі працює система учнівських квитків (Відео)

З вересня школи у Дніпрі, можливо, повернуться до офлайн-формату. Але не в кожної з них є облаштоване укриття, тому зараз постало питання щодо розміщення учнів в інших навчальних закладах, не завжди поряд з домом. Щоб діти з комфортом могли доїхати до школи у місті працює система учнівських квитків, повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

учнівський квиток Дніпро

Ця система існує вже три роки, і багато хто з школярів радіє їй. Учнівський квиток - це не тільки електронний пропуск до школи, а ще і документ, який дозволяє дітям користуватись пільговим проїздом у громадському транспорті. У міському електротранспорті проїзд безкоштовний, а у маршрутках та автобусах з ним можно проїхати зі знижкою 25%.

Як розповів директор КП Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста “єДніпро” ДМР Артем Трапезніков:

учнівський квиток Дніпро

Ми є першими в Україні, які зробили безкоштовний проїзд для школярів. Користь учнівського квитка - це, по-перше, посвідчення учня. Також прохід через турнікетну систему у заклад освіти, для того, щоб батькам надходили смс-повідомлення, коли дитина прийшла у заклад.

Сьогодні таким посвідченням користується більше 100 тисяч школярів.