Ракетний удар по Дніпру. Куди звертатись за допомогою постраждалим

У Дніпрі через атаку рф кількість загиблих зросла до 4 людей. На завтра у місті оголошено жалобу. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на міську раду.

Внаслідок чергової терористичної атаки росії по Дніпру відомо вже про чотирьох загиблих. До 34 зросла кількість постраждалих. Третина з них – у лікарні. Стан двох місцевих медики оцінюють як важкий. У людей здебільшого осколкові поранення та різані рани. Забої та переломи.

На місці влучання працюють рятувальники та всі комунальні служби. Розгорнуто оперативний штаб. Усі на місці — керівництво військової адміністрації, місцеве самоврядування.
Є руйнування. На цей час відомо про пошкодження 3 будинків, що обслуговують міські комунальні служби та 6 будинків ОСББ. Наразі триває фіксування пошкоджень та отримання заяв про пошкодження майна від мешканців будинків.
По закінченню фіксування пошкоджень та відправлення заяви, пошкоджені вікна та двері будуть відновлені коштом міськради або за державною  програмою єВідновлення.

Також відомо про вибиті вікна у двох школах і трьох дитсадках. Постраждалих немає. Крім цього, у дитячій лікарні у відділення реанімації прилетів уламок, утім, обійшлося без постраждалих. Є руйнування в одній з амбулаторій, в іншій лікарні сталося загоряння приміщення архіву. 

Постраждав в черговий раз великий торговельний центр, магазини, кав’ярні і та інші об’єкти.

Робота комісій, що фіксують наслідки ударів триває

Покрокова інструкція для тих, чиє майно зазнало уражень внаслідок ракетних обстрілів рф:

- написати заяву до поліції – аби вас офіційно було визнано постраждалими;
- подати заявку на участь у державній програмі «єВідновлення». Із оформленням всіх необхідних для цього актів і документів вам допоможуть у пунктах районних адміністрацій. Вони розгорнуті біля місця обстрілів. Якщо не вийде з «єВідновленням», матеріальну допомогу виплатить місто;
- якщо уражень зазнало незареєстроване майно — гаражі, прибудови, сараї, літні кухні тощо, місто допоможе зв’язатися з благодійними фондами, що можуть надати на це компенсацію. Або ж забезпечить людей плівкою, шифером та іншими будматеріалами.