Разом з мотлохом викинете свій успіх і радість: чому ввечері не можна виносити сміття

Існує усталене повір'я, що виносити сміття після настання сутінків може залучити неприємності до вашого будинку чи сім'ї. Вважається, що в темряві зло може чатувати і притягуватися до себе. Чим ще це може бути небезпечно, докладніше розповість Дніпровська панорама.

  • Недовіра сусідів. Вважається, що сміття виносить увечері людина, яка намагається щось приховати від інших. Якщо він потрапить на очі сусідам, то вже до ранку стане об'єктом обговорень та пліток. Тому часто виникає недовіра з боку сусідів.
  • Втрата успіху. Якщо виносити сміття увечері, можна втратити щастя та успіх. Кажуть, що зі сміттям можна викинути удачу та радість, тож варто почекати до ранку.
  • Ставлення до господині. Ще колись люди вважали, що добра господиня має все робити вчасно. Вранці приготувати їсти, прибрати і вже ввечері приділяти час сім'ї. Якщо бачили, що жінка вночі виносить сміття, ставлення до неї змінювалося на гірший бік.
  • Псування. Саме вночі найвищі сили здійснюють свої обряди. Для того, щоб викликати біду на людину, достатньо отримати якусь її річ. Якщо виносити сміття увечері, є ймовірність, що щось із цих речей забере злий дух.
  • Гнів будинкового. Багато хто вірить, що вночі будинкові виходять назовні, щоб перекусити залишками їжі у смітнику. Якщо відро для сміття виявиться порожнім, то домовик мститиме господарям дуже довго.

Читайте також: Всі невдачі перейдуть до вас: чому не можна одягати чужі речі