Рецепт традиційної куті по-полтавськи
Кутя – це важлива частина різдвяної традиції, а рецепт її приготування може надати святковому столу особливої атмосфери. Господині мають власні сімейні рецепти приготування куті, але є й особливі, як от полтавська кутя, пише Дніпровська панорама.
Полтавська кутя — це варіант страви, яка, можливо, не така поширена, як класична кутя, але її варто спробувати. Приготовлена з попередньо звареної каші, залитої концентрованим та солодким узваром, ця кутя стане незвичайним та смачним доповненням до святкового столу.
Інгредієнти:
- пшениця
- цукор
- Мед
- Сушені яблука
- Сушені груші
- Чорнослив
- Волоські горіхи
- Курага
- Мак
Спосіб приготування:
Замочіть пшеницю на ніч у холодній воді у пропорції один до двох. Зранку варіть її на повільному вогні до готовності.
Варіть компот із сушених яблук, груш та чорносливу. Компот має бути насиченим та солодким.
Замочіть мак на кілька годин. Після цього подрібніть його у ступці чи блендері.
Наріжте чорнослив та курагу шматочками. Горіхи підсмажте на сковороді. Змішайте горіхи, чорнослив, курагу та додайте товчений мак. Залийте теплою водою із медом.
Змішайте готову пшеницю з компотом та начинкою з горіхів, фруктів та маку.
Веселого Різдва!
Нагадаємо, раніше ми писали: Цьому рецепту багато років. Найсмачніший рецепт куті. Хто пробував, усім дуже подобається