Різдво в СІЗО (Фото)

За народною українською традицією – під час святкування Нового року та особливо на Різдво Христове, прийнято радувати близьких подарунками, або якимись добрими вчинками. І найбільше цих днів чекають діти, адже вони вірять у дива і мріють отримати довгоочікувані сюрпризи. Навіть неповнолітні, які перебувають в місцях позбавлення волі, не є виключенням з цього правила.

За сприяння народного депутата Андрія Денисенко - привітати підлітків, які з різних причин потрапили в складну життєву ситуацію, прийшли депутати, громадські діячі, представники комунального підприємства «Муніципальна Поліція» та КП «Патріот». Цього разу відвідали Дніпровський слідчий ізолятор №4 управління Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області. С початку до підлітків з вітальною промовою звернувся Протоієрей Ярослав -викладач Дніпровської духовної семінарії УПЦ КП: «Різдво - своєрідний символ людської надії і віри в краще . Звичайно хочеться поздоровити вас всіх з чудовим святом та побажати вам віри в краще. Сьогодні ми принесли вам радісну звістку Різдва Христова. Не хай новонароджений Богом немовля Ісус Христос - огортає вас своїми дитячими рученятами і вселяє в вас віру в краще, віру в те, що добро завжди перемагає зло».

Гості прийшли не з порожніми руками, вручили неповнолітнім солодкі подарунки, без яких для дітей і свято – не свято та продуктові набори.  Але діти не поспішали до святкового столу, спочатку хотіли просто поспілкуватися. Тож бесіда затягнулась не на одну годину.
«Це дивовижні діти. Так, саме діти. Мене багато переконували, що вони вже дорослі, великі хлопці, ніяк не діти. Для мене вони діти. Яскраві, вередливі, з дикими характерами, але діти… Вони можуть самі багато говорити про свою крутізну, хизуватись один перед одним. Але до кінця вони не можуть відповідати за свої слова та вчинки. Їх завжди треба страхувати у їх поривах, якомога раніше подорослішати. Навіть не розуміючи значення слова «дорослий». Часто вони намагаються грати у «дорослі ігри» зовсім не розуміючи їх правил. Але кожна дитина – це особистість. Тому ми тут, не вперше і не в останнє. Будемо підтримувати цих дітей. Допомагати їм зорієнтуватися в складному «дорослому» світі», каже Надія Святун помічник – консультант на громадських засадах народного депутата Андрія Денисенка.

Багато запитань у хлопців було і до Ігоря Куліковського директора КП «Патріот». Хлопці поцікавилися, як Ігор виконував свій патріотичний обов`язок на сході України. Ігор розповів і про бойових друзів, і про реальні історії з життя на фронті. Міркували на тему патріотизму.
«Дехто часто говорить, що підлітки – ще гірші злочинці за дорослих. А я так скажу – це дурниці розгубленого і слабкого суспільства! Потрібно лише навчитися чути та бачити таких дітей, і обов`язково з ними спілкуватися, поки вони ще « наші». І давати їм надію на кращі зміни» - говорить Ігор Куліковський - директора КП «Патріот». Депутат Шевченківської районної ради Катерина Гопайца поцікавилась у підлітків, які у них існують проблеми та побажання. Звичайно бажання одне – якомога швидше повернутися до дому, але хлопці попросили книжки, канцтовари та журнали.

« Ми дуже вдячні народному депутату України Андрію Денисенко за підтримку таких благодійних проектів. Саме з такою увагою і порозумінням дитячих проблем - ми можемо допомагати дітям зі складною долею», - додає Катерина Гопайца - депутат Шевченківської районної у місті Дніпро ради. Так пройшов цей різдвяний день для підлітків, які зараз перебувають у Дніпровському слідчому ізоляторі №4. Організатори говорять, що опікуватися долею цих підлітків будуть і надалі.

Дякуємо за організацію благодійного заходу:
- Народному депутату України - Андрію Денисенко;
- Помічнику – консультанту на громадських засадах народного депутата Денисенка А.С. – Надії Святун;
- Депутату Шевченківській районної ради – Катерині Гопайца;
- КП « Муніципальна поліція» Дніпровської міської ради.
- КП « Патріот»
- Управління Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області.