Родове дерево: чому важливо знати про сім поколінь своїх предків

Ким були ваші предки ? Як їх звали, яка їхня доля? Де вони жили та що любили? Як виглядали? Чи мали сімейні таємниці та секрети? Якщо просто зараз попросити вас заповнити генеалогічне дерево, скільки поколінь ви згадаєте? Практика показує, що 90% людей ледве згадують імена своїх прабабусь і прадідусів, і, на жаль, мало що можуть сказати про їхнє життя. Хоча в ідеалі людина повинна знати своїх предків до сьомого коліна, бо ж недарма слово “сім’я” складається з “сім” та “я”, пише Дніпровська панорама.

У знатних родин інформація зберігалась у вигляді родинного герба та дерева роду. Найчастіше формат передбачав цілий історичний епос — з переказами, легендами, оповіданнями про героїчних представників роду, яку бабусі та дідусі бережно розповідали молодшим.

Якшо за нами є сім попередніх поколінь – сила роду непоборна

 Чи задумувались ви, що аби народитись, перед вами мусили з’явитись на світ ще кілька поколінь?! Це лише сім колін, або 64 предка, без яких не було б вас:

  • 2 батьків
  • 4 бабусі і дідусі
  • 8 прабабусь і дідусів
  • 16 прапрадідусів і бабусь
  • 32 тетра-бабусь і дідусів
  • 64 пента-бабусь і дідусів

родове дерево

Знати і шанувати своїх предків

Традиція знати і шанувати своїх предків була розповсюджена в попередніх поколіннях, проте, на жаль, майже забута в наш час. Також сім поколінь роду символізують сім енергетичних центрів — чакр людини. Кожне покоління формує в нашому житті певні аспекти.

Перше покоління (я) – сама людина, вона уособлює сонячну енергію.

Друге покоління (батьки – 2) – формує тіло, здоров’я, передає сімейні сценарії.

Третє покоління (бабусі і дідусі – 4) – відповідає за інтелект, здібності, таланти.

Четверте покоління (прабабусі і прадідусі – 8) – хранителі гармонії, радості в житті і матеріального благополуччя.

П’яте покоління (батьки прадідів – 16) – відповідає за безпеку в житті.

Шосте покоління (діди ДЦ прадідів – 32) – забезпечує зв’язок з традиціями. 32 людини шостого покоління символізують 32 зуба, де кожен зуб пов’язаний з кожним предком.

Сьоме покоління (прадіди прадідів – 64) – відповідає за країну, місто, будинок, в якому ми живемо.

Якщо 64 людини розібрати по цифрах, то ось що виходить: 6 + 4 = 10, звідси 1 + 0 = 1. Знову перше покоління. Таким чином, замикається коло роду семи поколінь.

Нагадаємо, раніше ми писали: Чому не можна показувати плаття до весілля (прикмети)