Салат з печеного буряка. Такий простий і смачний салат ви ще не готували
Салат з печеного буряка: солодкий та пікантний вибух смаку. Буряк – це не лише корисний овоч, але й справжній делікатес, особливо коли його запекти. Солодкий і насичений смак печеного буряка чудово поєднується з різноманітними інгредієнтами, створюючи безмежні можливості для кулінарних експериментів. Це солодкий та пікантний вибух смаку.
Сьогодні ми приготуємо простий, але неймовірно смачний салат з печеного буряка. Цей рецепт стане чудовою основою для вашої кулінарної творчості. Детальніше розповість Дніпровська порадниця.
Інгредієнти:
Рукола
Печений буряк
Фета або бринза
Волоські горіхи
Насіння соняшника
Приготування:
1. На тарілку викладаємо помиту руколу. Нарізаємо кубиками печений буряк та сир Фета і розкладаємо по руколі зверху.
2. На сухій пательні підсмажити насіння соняшника та горіхи та викласти на салат.
3. Готуємо заправку: 1 ч.л гірчиці, 0,5 ч.л меду, 1 ч.л соєвого соусу, 1 ч.л бальзамічного оцту (можна яблучний, винний, рисовий), 2 ч.л оливкової олії, сіль, перець.
Заправку ретельно перемішуємо, поливаємо салат і насолоджуємося!
4. Запікаю в духовці 1,5-2 години при 180С. Охолоджую і тоді очищаю від шкірки.
Детальніше дивіться у відео
Ще один простий рецепт салату з печеним буряком
Інгредієнти:
Буряк – 4-5 середніх штук
Фета – 150 г
Горіхи (волоські, кедровые) – 50 г
Рукола – 1 пучок
Оливкова олія – 3-4 столові ложки
Лимонний сік – 1 столова ложка
Мед – 1 чайна ложка
Сіль, перець – за смаком
Приготування:
Запікаємо буряк. Буряк добре помийте, загорніть у фольгу і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин або до готовності (час запікання залежить від розміру буряків). Готовність перевіряємо виделкою.
Готуємо заправку. В окремій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, мед, сіль і перець. Добре збийте до однорідної маси.
Збираємо салат. Остиглий буряк очистіть і наріжте кубиками. Фету розімніть виделкою або наріжте невеликими шматочками. Руколу порвіть руками.
Поєднуємо всі інгредієнти. В салатниці змішайте буряк, фету, руколу і горіхи. Заправте соусом і акуратно перемішайте.
Подавайте салат відразу після приготування. Він буде чудовим доповненням до обіду або вечері, а також стане оригінальною закускою на святковому столі.
Як можна зробити салат ще смачнішим та пікантним
Для більш пікантного смаку додайте в салат зубчик часнику, подрібнений або пропущений через прес.
Для солодкого акценту використовуйте замість меду гранат або свіжі ягоди.
Для ситного варіанту додайте в салат курячу грудку, гриби або козячий сир.
Нагадаємо, раніше ми писали
Зефір з гарбузом: незабутній осінній десерт (відео)