Секрет свекрухи допомагає готувати сніданок за 10 хвилин. Швидко та смачно
Це настільки різноманітний вид випічки, що пироги поділяються на різні категорії. Є м'ясні пироги — їх печуть для того, щоб угамувати голод, на обід чи вечерю. Є пироги з рибою – їх випікають, як правило, під час посту. Також існують овочеві пироги, які виконують функцію додаткового прийому їжі - полуденку або перекушування. Крім цього, є десертна випічка – це пироги з ягодами та фруктами. Така сильна різноманітність говорить про те, що ці борошняні вироби універсальні. Варто приготувати за простим рецептом м'ясні пироги – найпопулярніші у світі, повідомляє Дніпровська панорама.
Інгредієнти для м'ясних пирогів:
- сосиски - 5 шт.;
- сир - 100 г;
- кефір - 300 мл;
- яйце - шт.;
- сіль - ч. л.;
- цукор - ст. л.;
- олія рослинна - ст. л.;
- сода - ½ ч. л.;
- борошно - 400 г.
Приготування м'ясних пирогів:
Подрібнюємо на великих різцях терки сосиски та сир. В окремій тарі змішуємо з кефіром яйце, сіль, цукровий пісок, олію та соду.
У кефір просіюємо борошно, спочатку замішуємо лопаткою, потім руками не липке і еластичне тісто. Ділимо тісто на 16 однакових грудочок, які розкочуємо в невеликі коржики.
У кожен коржик кладемо начинку з сиру та сосисок, запечатуємо всередині тіста. У сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо пиріжки швом вниз на середньому вогні.
Як тільки пиріжки з одного боку стануть золотистими, потрібно перевернути їх на інший бік і обсмажити.
У результаті виходять м'які пиріжки з незвичною начинкою всередині. Замість сосисок для цього рецепту можна використовувати шинку або ковбасу.
Нагадаємо, раніше ми писали: Кабачки більше не смажу, а фарширую. Легка літня вечеря (Відеорецепт)