Сезон зміїних укусів: скільки людей постраждало від нападу плазунів на Дніпропетровщині

В Україні влітку розпочався період активності плазунів та так званий сезон зміїних укусів. Станом на 30 червня 2023 року на території України вже зареєстровано 23 звернення за медичною допомогою, пов’язаною з ураженням зміїною отрутою. Серед постраждалих 7 дітей до 17 років. Скільки людей постаждало від укусів змій у Дніпропетровській області - повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на сторінку у Facebook "Центру громадського здоров'я МОЗ України".

Згідно статистиці, у Дніпропетровській області зареєстровано 3 випадки ураженням зміїною отрутою. В інших областях зафіксована така кількість:

  • Львівська область – 11 випадків
  • Житомирська область – 3 випадки
  • Закарпатська область – 2 випадки
  • Полтавська область – 2 випадки
  • Київська область – 1 випадок
  • Чернівецька область – 1 випадок

Слід зазначити, що через повномасштабне вторгнення росії, постійні обстріли території України, окупацію та мінування деяких територій - зменшилася реєстрація випадків. Також не фіксувались випадки на території окупованих областей України, особливо Херсонській, частково Запорізькій областей.

"Важливо! Змії в Україні активні з квітня до жовтня, найбільше шансів зустріти їх – у квітні-травні, під час шлюбного періоду. Другий пік – восени, у вересні", - йдеться у повідомленні Центру громадського здоров'я у соцмережі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у лісі на Дніпропетровщині на дитину напала змія.