Не викидайте шкірку від мандаринів, вона вигоне колорадського жука з городу

Взимку, коли на вулиці холодно, а городні роботи припинені, багато городників починають готуватися до нового сезону. Одним із важливих етапів підготовки є захист рослин від шкідників. Досвідчені городники знають, що цитрусові шкірки - це ефективний натуральний засіб від багатьох шкідників. Вони містять ефірні олії, які мають сильний аромат, що відлякує комах. 

Як приготувати цитрусовий засіб від шкідників

Для приготування цитрусового засобу від шкідників потрібно зібрати шкірки мандаринів або апельсинів. Шкірки потрібно добре промити і сушити на сонці протягом кількох днів. Коли шкірки висохнуть, їх потрібно подрібнити в порошок.

Цей порошок можна додавати в лунки при посадці рослин, розкидати по поверхні грядок або використовувати для приготування настою.

Як використовувати цитрусовий настій

Для приготування настою потрібно залити 100 г подрібнених цитрусових шкірок 1 л окропу. Настій потрібно настояти протягом 2-3 днів, потім процідити і використовувати для поливу рослин.

Цитрусовий настій можна використовувати для поливу плодових дерев і чагарників, овочів, квітів та декоративних рослин. Настій потрібно вносити під корінь рослин, не забуваючи про те, що він не повинен потрапляти на листя.

шкурки цитрусових

Коли використовувати цитрусовий засіб від шкідників

Цитрусовий засіб від шкідників можна використовувати в будь-який час року. Однак, найкраще його використовувати навесні, до початку вегетації рослин. У цей час шкідники ще не вивелися і ще не встигли завдати шкоди рослинам.

Також цитрусовий засіб можна використовувати влітку, для профілактики появи шкідників.

Допоможе вигнати колорадського жука і дротянки

Якщо зберегти мандаринову шкірку і висушити — навесні вона допоможе вам під час посадки картоплі. Кидаєте в кожну лунку по невеликому шматку, до 5 сантиметрів і можна забути про колорадського жука. Його відлякає запах цитрусових. Так само цедра діє і на дротяника.

Чудова підгодівля для рослин у горщиках

З шкірки можна зробити і хорошу підгодівлю для рослин в горщиках. У складі багато калію, фосфору, магнію і кальцію — всіх тих мікроелементів, яких зазвичай не вистачає кімнатним рослинам. Наріжте шкірку на невеликі шматки і прикопайте в горщик на глибину 5 сантиметрів. Можна використовувати свіжу, а можна і порошок з висушених кірок.

Переваги цитрусового засобу від шкідників

Цитрусовий засіб від шкідників має ряд переваг:

Він є натуральним і нешкідливим для людини і навколишнього середовища.

Він ефективний проти багатьох шкідників, у тому числі проти тих, які стійкі до хімічних препаратів.

Він не має терміну придатності, тому його можна використовувати впродовж декількох років.

Таким чином, цитрусові шкірки - це не тільки смачний десерт, але й ефективний засіб для захисту рослин від шкідників. Збирайте шкірки мандаринів та апельсинів і використовуйте їх для захисту свого городу.

шкурки мандарин и апельсин

Нагадаємо, раніше ми писали: Ялина у дворі: забобони та практичні причини (думка експерта)