Що робити, якщо забули, хто ваш сімейний лікар чи педіатр

Розповідаємо, що робити, якщо вже давно не зверталися та вже не пам’ятаєте, з яким сімейним лікарем, терапевтом або педіатром уклали декларацію. Про це детальну дать інформацію Дніпровська порадниця з посиланням на НСЗУ.

Що можна зробити


 Згадати про декларацію. Коли ви її підписували, вам віддали ваш примірник. У документі вказано, як звати лікаря, з яким або якою ви уклали декларацію.
 Подзвонити або прийти до медичного закладу, в якому працює ваш лікар. Медичні працівники рецепції чи реєстратури допоможуть вам із цим.
 Скористатися дашбордом НСЗУ “Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги”. Як користуватися дашбордом ми розповідали тут: https://cutt.ly/3eiOxwRr.

Можливо, маючи перед очима перелік лікарів, які працюють в амбулаторії, вам буде легше відновити в пам’яті ім’я лікаря. Це також допоможе, якщо ви пам’ятаєте лише прізвище лікаря і не пам’ятаєте ім'я та по батькові.
Якщо в одній із електронних медичних систем у вас є особистий кабінет пацієнта, то за допомогою такого сервісу можна знайти необхідну інформацію.
Подзвонити до контакт-центру НСЗУ, щоб уточнити оптимальний у вашій ситуації алгоритм дій.

Чого не варто робити

Телефонувати лікарю та починати розмову з того, що “Я не пам’ятаю, як вас звуть, але ви мій сімейний лікар…”.
 Записуватися на прийом до будь-якого сімейного лікаря, якщо ви вже маєте укладену декларацію та ви не є внутрішньо переміщеною особою.
Нервувати. Адже при бажанні відповіді легко знайти.
Записуйте важливі контакти в одному місці, щоб за необхідності було легко згадати!

Нагадаємо, раніше ми писали

Ми вже розповідали про етику спілкування із сімейним лікарем або лікаркою https://cutt.ly/LeiOkd6V. 

https://dnpr.com.ua/ua/post/sezon-alergiyi-yak-uberegti-sebe-vid-pilku-ta-polegshiti-simptomiСезон алергії: як уберегти себе від пилку та полегшити симптоми