Швидко, зручно та без черг: як отримати лікарняний онлайн

Підхопили застуду, грип чи, гірше того, підозрюєте у себе COVID-19? Не варто панікувати та ризикувати своїм здоров’ям та здоров’ям оточуючих! Завдяки зручним онлайн-сервісам, ви можете отримати лікарняний, не виходячи з дому, пвідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на МОЗ України.

Як це працює

Наразі, в умовах воєнного стану, українці мають можливість відкрити лікарняний дистанційно. Це означає, що вам не потрібно відвідувати поліклініку, стояти в чергах та ризикувати заразити інших. Все, що вам потрібно – це звернутися до свого сімейного лікаря за допомогою телефону, інтернет-зв’язку або спеціальних телемедичних платформ.

Що для цього необхідно

  • Звернутися до лікаря: Опишіть свої симптоми, і лікар на підставі цієї інформації зможе виписати вам електронний лікарняний на термін до 5 календарних днів.
  • Отримати електронний рецепт: Якщо вам необхідні ліки, лікар може виписати електронний рецепт, який ви зможете пред’явити в будь-якій аптеці.
  • Продовження лікарняного: Якщо ваша хвороба триває довше 5 днів, вам доведеться відвідати лікаря особисто для огляду та продовження лікарняного.

Чому варто скористатися дистанційною консультацією

  • Безпечно: Зменшуєте ризик зараження себе та інших.
  • Зручно: Не потрібно витрачати час на дорогу та очікування в чергах.
  • Швидко: Отримайте необхідну допомогу в найкоротші терміни.

Пам’ятайте: своєчасне звернення до лікаря – запорука швидкого одужання.

Також раніше ми писали Нові правила для отримання тарифу на електроопалення: детальна інструкція