Символ мужності та незламності духу українців. У центрі Дніпра ростуть соняшники (фото, відео)

Суцвіття соняха стало символом історичної мужності українських воїнів. Символом скорботи та пам'яті. У Дніпрі ці сонячні квіти виросли на клумбах біля міської ради, передає Дніпровська панорама.

У багатьох містах їх малюють мкралами на стінах будинків, "проростають" вони на розбитій ворожій техніці, 29 серпня їх одягли українці біля серця, бо саме в цей день у 14-му році українські війська виходили з Іловайська. Те, що називали "зеленим коридором", всупереч домовленостям з російським Генштабом, перетворилося на дорогу смерті. Сотні загиблих. Десятки - зниклих безвісти. У цей час на полях Донбасу поспіли соняшники. 

Як пояснили у міській раді Дніпра, висаджували соняшники співробітники КП "Міське управління справами" Дніпровської міськради. Витратили на це 200 грн особистих коштів. Купили насіння, проростили та висадили. Це вже другий рік поспіль така краса.

соняшники

соняшники

соняшники

соняшники

Ось фото минулорічне:

соняшники

соняшники

минулорічні соняшники

Як говорить історик, геральдист Юрій Савчук,  соняшник - позитивний знак.

Він золотий, він світлий. Це квітка національна, це найбільш врожайна квітка, яка сіє в нашій пам'яті, в наших традиціях зерна добра, зерна процвітання, зерна успіху, зерна відродження і зерна єднання.

Соняшник - символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте. Бо українці й далі будуть відроджуватися, скільки б їх не намагалися знищити.

Соняшник – один із символів України, бо він символізує собою Батьківщину: як соняшник повертає за Сонцем свою голову, так і людина думкою, словом і ділом звернена до своєї Вітчизни. Як Сонце для соняшника – єдиний і незамінний орієнтир, так і для людини Батьківщина – єдина і найвища цінність.

Нагадаємо, раніше ми писали: Пасажирський потяг Одеса - Дніпро зійшов з колії. З'явились перші подробиці