Синоптики обіцяють до 17 см снігу. Чи добереться негода до Дніпра (Карта)

Україну не надовго накриє сніжний, а деякі регіони, грозовий шторм, передає Дніпровська панорама з посиланням на сторінку народного синоптика Станіслава Щедріна.

Вимушений зіпсувати настрій любителям теплої погоди та навпаки підняти настрій кому подобаються холод та снігопади. З 28 березня по 3 квітня, внаслідок надходження ряду активних циклонів з заходу, по всій Україні очікується значне похолодання, скрізь окрім південних та східних обл, пройдуть дощі з переходом в сильний сніг, подекуди сніговий покрив зросте до 14-17 см, у східних обл, 28 березня, можливі сильні зливи з грозами, та шквалами, доречі також у більшості областей, буде доволі вітряно, - написав щедрін у Фейсбук.

Синоптик уточнив, що сильні дощі з переходом у мокрий сніг та снігопади пройдуть скрізь, крім південних та східних областей, покрив снігу може становити від 14 до 17 сантиметрів. У східних областях, за його словами, з 28 березня очікуються сильні зливи з грозами і шквалами.

Прогноз від Укргідрометеоцентру

За даними Укргідрометеоцентру, у суботу, 25 березня у західних та місцями та у північних областях, очікуються дощі. На більшій частині країни пройдуть дощі з грозами. У Карпатах пройде дощ, що переходить у мокрий сніг.

Прогноз від Діденко

Про майбутнє похолодання та опади попереджає і синоптик Наталія Діденко. За її словами, протягом 28-29 березня у більшості областей України очікується суттєве похолодання.

З 27 березня відчутно похолодає на заході, а на сході 28 березня ще тримається тепліша погода. Температура повітря 28-29 березня в більшості областей знизиться до 2-5 градусів тепла, а вночі до "мінусів". Надійде південний активний циклон із районів Середземномор'я з атмосферними фронтами, який принесе опади та сильний вітер, - повідомила Діденко.

Нагадаємо, раніше ми писали: У Дніпрі тимчасово призупинено рух за популярним трамвайним маршрутом