Сирники більше не роблю, свекруха підказала новий рецепт. Простий та смачний сніданок за 15 хвилин

Оладки стали для багатьох однією з найбільш універсальних страв. Готуються класичні оладки просто, при цьому завжди виходить смачно. Секрет цієї страви у маленькому наборі інгредієнтів, які завжди є на кухні.

З давніх-давен люди почитали оладки. Їх вважають предками млинців. Перші оладки і були млинцями. Пізніше млинці стали тоншими. Оладки приносили як дар язичницьким богам. Особливо сильно запам'ятовується ця страва завдяки богині Ладі.

Ймовірно, слово оладки означає змішання слів Масло - Оль та імені богині Лади.

Для сучасних людей оладки перестали мати таке глибоке значення. Це чудовий сніданок вранці та гарний перекус.

Інгредієнти для оладок:

яйця - 2 шт.;
цукор - 4 ст.л.;
ванільний цукор - ч.л.;
сіль - щіпка;
кефір 3,2% - 100 мл, або будь-якої іншої жирності
сода - ч.л.;
сир 9% - 180 г;
борошно - 160 г;
яблука - 2 шт.

Приготування оладок:

Розбиваємо в миску яйця, висипаємо ванільний і пару ложок класичного цукру, сіль. Вливаємо в яєчну суміш кефір і ретельно перемішуємо до розчинення піщин.

Висипаємо соду у суміш, перемішуємо. Додаємо в яєчну масу сир, розминаємо в суміші. Висипаємо в сирну масу борошно, замішуємо тісто.

Очищаємо від шкірки та насіннєвих коробочок яблука, нарізаємо дрібним кубиком. Обсмажуємо яблука на вершковому маслі, посипаємо цукром. Гасимо яблука на сковороді 3-4 хвилини.
Кладемо в тісто кондитерський мішок. Зціджуємо на сковороду невеликі коржики. На верхівки коржів кладемо по ложці яблучної начинки.
На яблучну начинку зціджуємо залишки тіста. Обсмажуємо оладки по обидва боки до золотистого кольору.
Як результат ми маємо прості яблучні оладки. Замість яблук як начинку можна використовувати і грушу, і ягоди, та інші фрукти.