Скумбрія-гриль на вугіллі. Краще шашлику, а маринується лише півгодини

Потепліло, сонечко, весна, трава зелена. Саме час на шашлики чи пікнік. Але чи обов'язково брати на шашлик м'ясо. Таку скумбрію полюбите не тільки ви, а й ваші пані, адже замаринувати її не складе величезних труднощів, зате смак запам'ятовується на все життя, пише Дніпровська панорама.

Продукти:

  • 3 скумбрії
  • 1 лимон
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 ст. ложка рослинної олії
  • 0,5 ч. ложки чорного перцю
  • 0,5 ч. ложки розмарину
  • 1 ч. ложка чебрецю
  • 0,5 ч. ложки меленого коріандру
  • 3–4 лаврові листи
  • дрібка мускатного горіха

Готуємо:

Чистимо скумбрію. Відріжемо у скумбрії голову і ретельно випотрошимо нутрощі.

Обов'язково видаліть темну плівку з черева, щоб риба не гірчила.

Змішайте сіль та всі спеції. Додати 1 ст. л. рослинної олії та 1 ст. л. лимонного соку.

Рясно натріть рибу спеціями зовні та всередині.

Наріжте лимон півкільцями і вкладіть їх усередину риби разом із лавровим листом.

Складіть скумбрію у контейнер чи пакет. Маринуйте щонайменше 30 хвилин.

Перед запіканням приберіть із риби лимон та лавровий лист.

Покладіть скумбрію на решітку та обсмажуйте з двох боків до готовності.

Часто перевертайте, щоб м'ясо стало м'яким і розсипчастим, а сама риба не підгоріла.

Подавати гарячою скумбрію зі свіжими овочами, дижонською гірчицею або часниково-сметанним соусом.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали: Найкращі пампушки з часником: будете їсти борщ тільки з ними.