Скумбрія-гриль на вугіллі. Краще шашлику, а маринується лише півгодини
Потепліло, сонечко, весна, трава зелена. Саме час на шашлики чи пікнік. Але чи обов'язково брати на шашлик м'ясо. Таку скумбрію полюбите не тільки ви, а й ваші пані, адже замаринувати її не складе величезних труднощів, зате смак запам'ятовується на все життя, пише Дніпровська панорама.
Продукти:
- 3 скумбрії
- 1 лимон
- 1 ч. ложка солі
- 1 ст. ложка рослинної олії
- 0,5 ч. ложки чорного перцю
- 0,5 ч. ложки розмарину
- 1 ч. ложка чебрецю
- 0,5 ч. ложки меленого коріандру
- 3–4 лаврові листи
- дрібка мускатного горіха
Готуємо:
Чистимо скумбрію. Відріжемо у скумбрії голову і ретельно випотрошимо нутрощі.
Обов'язково видаліть темну плівку з черева, щоб риба не гірчила.
Змішайте сіль та всі спеції. Додати 1 ст. л. рослинної олії та 1 ст. л. лимонного соку.
Рясно натріть рибу спеціями зовні та всередині.
Наріжте лимон півкільцями і вкладіть їх усередину риби разом із лавровим листом.
Складіть скумбрію у контейнер чи пакет. Маринуйте щонайменше 30 хвилин.
Перед запіканням приберіть із риби лимон та лавровий лист.
Покладіть скумбрію на решітку та обсмажуйте з двох боків до готовності.
Часто перевертайте, щоб м'ясо стало м'яким і розсипчастим, а сама риба не підгоріла.
Подавати гарячою скумбрію зі свіжими овочами, дижонською гірчицею або часниково-сметанним соусом.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми писали: Найкращі пампушки з часником: будете їсти борщ тільки з ними.