Скумбрія “Королева столу”: така закуска стане хітом будь-якого свята

Така скумбрія стане хітом будь-якого застілля. Ця незвичайна закуска здатна здивувати будь-кого. Ви тільки подивіться, наскільки ефектно і святково вона виглядає. А на смак у 100 разів краща, ніж на вигляд, пише Дніпровська панорама, посилаючись на Школу життя.

Складники:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Чорнослив – 100 г.
  • Петрушка, кріп – невеликі пучки
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Свіжомелений коріандр – 2 дрібки
  • Швидкорозчинний желатин – 2 ч.л.

Заливка:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 200 мл.
  • Сіль – дрібка
  • Чорний мелений перець
  • Припрва для риби - 1 ч. л.

Приготування:

Скумбрію чистимо і обробляємо на філе.

Беремо прямокутну форму (форма для кексів підійде ідеально), застеляємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. Далі, першим шаром, розподіляємо нарізану на кружечки сиру моркву.

Другим шаром укладаємо два філе скумбрії (без кісток), солимо, перчимо, присипаємо меленим коріандром та швидкорозчинним желатином.

Наступним шаром розподіляємо подрібнений чорнослив, цибулю і терту сиру моркву.

Зверху посипаємо нарізаною петрушкою, кропом і накриваємо все це двома філешками скумбрії. Після риби робимо ще один шар: сіль, перець, желатин, чорнослив, цибуля та терта морква.

Окремо з’єднуємо яйця, сіль, перець, приправу для риби (будь-яку) і збиваємо віночком до однорідності. Далі вливаємо молоко та перемішуємо ще раз. Зазначу, що смаку чи присмаку молока у готовій страві не буде, за це не переживайте.

Вливаємо молочну суміш у форму так, щоб при натисканні вилкою вона злегка виявлялася назовні. Після відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Після запікання дістаємо, охолоджуємо спочатку при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник на 6-8 годин. З форми закуску дістаємо лише після холодильника.

Закуска добре тримає форму, не кришиться і не розвалюється. Закуска приємна та дуже смачна! 

Нагадаємо, раніше ми писали: З ним можна робити зізнання в коханні. Торт "Катерина"