З ним можна робити зізнання в коханні. Торт "Катерина"

Вишуканий смак та ніжна консистенція цього торту підкорять будь-якого гурмана. Прикрасити торт можна за допомогою вершків. Звичайно, до випікання треба підходити в доброму настрої, маючи час та натхнення. Але торт "Катерина" вартий зізнання в коханні, пише Дніпровська панорама.

Складники:

Горіховий бісквіт: (розрахований на один корж, але можна спекти й два)

  • 3 яйця
  • 3 ложки цукру
  • 5 столових ложок волоських горіхів
  • 1 ложка борошна
  • 1 ложка какао

Просочення: (достатньо для обох коржів)

  • 2 ложки цукру
  • 150 мл води

Корж з сухофруктами:

  • 5 яєчних білків
  • 150 г цукру
  • 75 г подрібненого мигдалю
  • 75 г подрібнених волоських горіхів
  • 30 г родзинок
  • 30 г журавлини
  • 2 столові ложки борошна

Крем:

  • 5 яєчних жовтків
  • 4 яйця
  • 8 ложок цукру
  • 250 г вершкового масла
  • ванільний аромат

Додатково:

  • 200 мл солодких вершків

торт

Приготування:

Бісквіт: Відокремити білки від жовтків. Добре збийте яєчні білки до отримання твердого снігу. Додайте до нього цукор, потім жовток. Зменшіть міксер на найменшу швидкість і повільно, ложка за ложкою, додайте борошно, горіхи і какао. Виливаємо масу у форму, яку попередньо змастили маслом і присипали борошном. Я випікала на круглій формі діаметром 28 см. Випікати корж в розігрітій до 180 градусів духовці, поки він трохи не відступить від краю дека.Таких коржів потрібно два. Ці коржі перед складанням  просочити заправкою. З'єднати цукор і воду, поставити на плиту трохи прокипіти. Досить розтопити цукор. Цього достатньо, щоб полити обидва коржі.

 Корж з сухофруктами Яєчні білки добре збити. Додайте цукор і продовжуйте збивати, поки білки не стануть дуже твердими. В окремій мисці змішати мигдаль, волоські горіхи, родзинки, журавлину і борошно. За бажанням можна попередньо залишити родзинки постояти в ромі. Повільно додайте цю суміш до яєчних білків. Зменшіть міксер до мінімуму, або вимкніть його, потім додайте масу до білків, акуратно перемішуючи ложкою. Слідкуйте, щоб білки не осіли. Виливаємо масу у форму, яку попередньо змастили маслом і присипали борошном. Випікати в розігрітій до 150 градусів духовці. Цю кору потрібно ретельно висушити. На його випікання у вас піде трохи більше часу, ніж на перший корж.

Крем: Цілі яйця, жовтки і цукор збити міксером. Заварити на водяній бані.Коли начинка звариться, залишити її остигати. У холодну начинку додати збите масло. Найкраще збивати добре розм’якшене масло. Додайте в начинку ванільний ароматизатор.

Складаємо торт:  горіховий бісквіт - крем - корж з сухофруктами - крем - горіховий бісквіт - крем. Горіховий бісквіт не забудьте просочити. Верх торта прикрасьте збитими вершками.

Смачного!

За матеріалами: https://www.instagram.com/p/Cwkw-CvM29x/