Скумбрія, що здивує навіть гурманів: простий рецепт святкової страви
Соковита, ніжна та надзвичайно ароматна – саме такою вийде скумбрія, приготована за цим рецептом. Секрет криється в оригінальному маринаді на основі соєвого соусу, копченої паприки та апельсинового соку, повідомляє Дніпровська порадниця.
Інгредієнти
Скумбрія - 1 шт (700-800 г).
Для соусу
Соєвий соус - 2 ст. л.
Чорний перець - за смаком.
Мелений коріандр - 1/2 ч. л.
Копчена паприка - 1/2 ч. л.
Сушений часник - 1/2 ч. л.
Оливкова олія - 1 ст. л.
Апельсиновий сік -1 ст. л.
Приготування
- Заморожену скумбрію розморожуємо не до кінця, вона має бути трішки підморожена, щоб краще видалити хребет.
- Видаляємо голову, хвіст, плавці. Розрізаємо біля хребта з обох боків і видаляємо хребет. Забираємо кісточки,внутрішні органи і чорну плівку. Викладаємо на деко внутрішньою частиною, розрізаємо на шматочки шириною 2-3 см, недорізаючи до середини на 1 см.
- Розвертаємо шматочки на бік. Змішуємо всі інгредієнти для соусу,і змащуємо всім соусом рибу. І залишаємо маринуватися 15 хв.
- Ставимо запікатися в духовку на 15-20 хв при t 180. Головне не пересушити. Слідкуйте за рибою, як пройде 15 хв., можливо вона вже готова.
Також раніше ми писали Як кислі мандарини зробити солодкими: корисний лайфхак