Смак Італії за українською ціною. Рецепт в'ялених томатів

Люди, які люблять італійску кухню, знають, що в'ялені помідори додають будь яким старавам насиченого смаку. Але ж в магазинах баночка таких томатів продається за дійсно скаженой ціной. Дніпровська панорама розповідає, як приготувати їх вдома з наших рідних та дешевих помідорів.

Інгредієнти:

Черрі - 2 кг.
Прованські трави.
Сушений базалік.
Розмарин.
Морська сіль - 1 ч. л.
Цукор - 1,5 ч. л.
Часник - 3-4 зубчики.
Рослинна олія (для заливки).

Приготування:

Помідори промийте та розріжте навпіл, видаліть серцевину з насінням. Із насіння можна приготувати томатний сік.
Застеліть деко фольгою або пергаментним папером, змастіть олією. Викладіть помідорки розрізами догори, посипте сіллю, цукром і прованськими приправами.
Розігрійте духовку до 90 градусів і запікайте помідори приблизно 3 години з прочиненими дверцятами (у дегідраторі сушу за 70 градусів приблизно 4-5 годин).
Готові в'ялені помідори складаємо в чисту банку. Перекладаємо з часником, нарізаним на тонкі пластинки, листям базиліка і гілочками розмарину.
Рослинну олію підігріваємо до 50 градусів і заливаємо баночки з томатами.

Також раніше ми писали Беру 6 яблук і трохи борошна: так мало хто готує. Найкращий пиріг, який я пробувала