Смажені банани в карамельному соусі: тропічний рай на вашій тарілці

Солодкий, ароматний і неймовірно смачний десерт, який приготується за лічені хвилини – смажені банани в карамельному соусі. Це ідеальне поєднання солодкого і вершкового смаку, яке підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів. Як приготувати смачний десерт, розповість Дніпровська порадниця. 

Чому варто спробувати

Швидко і просто: Готується цей десерт дуже швидко, а інгредієнти для нього знайдуться на кухні у кожного.
Оригінальний смак: Соковиті банани в хрусткій карамельній скоринці – це справжній вибух смаку.
Універсальність: Цей десерт можна подавати як окрему страву, так і як доповнення до інших десертів, наприклад, морозива або панкейків.

Інгредієнти:

- Банан – 4 шт. (стиглих)
- Кунжут – 1 ст.л.
- коричневий Цукор - 4 ст.л.
- Вершкове масло - 30 г.
- вершки 33% - 100 мл.
- Вершкове морозиво – для подачі

Приготування:

  1. Обсмажте кунжут на слабкому вогні до золотистості.
    2. Банани очистіть. Кожен розріжте вздовж навпіл і посипте рівномірно 2 ст. л. коричневий цукор.
    3. Обсмажте банани з обох боків до золотистого кольору. Накрийте її фольгою та тримайте в теплому місці.
    4. Приготуйте карамельний соус. Для цього в ту ж сковороду, де смажилися банани, додайте коричневий цукор, що залишився, і вершкове масло. Поставте на слабкий вогонь.
    5. Дуже обережно влийте вершки, потім додайте кунжут. Перемішайте. Варіть 3-4 хвилини.
    6. Смажені банани розкладіть по піалах. Полийте гарячим карамельним соусом, зверху покладіть кульки вершкового морозива.

Нагадаємо, раніше ми писали

Відключення світла не страшні: готуємо каву раф вдома без кавомашини