Відключення світла не страшні: готуємо каву раф вдома без кавомашини

Щоб приготувати найніжнішу з усіх видів кави - раф - в домашніх умовах, вам не потрібна кавоварка з паровідведенням, пітчер, професійні навички барісти та інше. Дніпровська порадниця знайшла максимально простий рецепт, який впорається кожен.

Вам знадобиться

Кава натуральна (еспресо, 1 порція) - 50 мл;
Вершки (10-11%) - 100 мл;
Ванільний цукор (або звичайний цукор + ваніль) - 2 чайні ложки.

Приготування


  1. Насамперед нам знадобиться порція Еспресо. Його можна зварити у турці.
  2. Беремо вершки – їх потрібно добре підігріти.
  3. Далі змішуємо каву, вершки і додаємо ванільний цукор (якщо такого немає – цукор + ваніль). За відсутності світла збити суміш віночком (якщо світло є - за допомогою блендера для коктейлів або капучинатором).
  4. Отриману суміш виливаємо у нагрітий посуд. Можна посипати зверху натертим шоколадом чи кокосовою стружкою.

Що стосується ванілі - якщо у вас кристалічний ванілін, то варто додавати приблизно ⅓ чайної ложки. З ним треба бути обережним, щоб у напої не було гіркоти.

Також раніше ми писали Корейська фантазія з цвітної капусти: свіжий та пікантний салат