Солодкий пиріг на кожен день. Б'є всі рекорди за швидкістю приготування

Приготуємо смачний і дуже простий пиріг. Страва настільки проста і невигадлива, що з нею легко впорається навіть дитина, щоправда, дорослим доведеться трохи допомогти, щоб поставити пиріг у духовку, передає Дніпровська панорама.

Інгредієнти для пирога:

Борошно – 300 г;
Цукор – 2 ст. л.;
Розпушувач – 1 ч. л.;
Вершкове масло – 150 г;
Кефір чи йогурт – 100 г;
Яблуко – 4 штуки;
Яйце – 1 штуки;
Цукор - 150 г;
Сметана – 300 г;
Борошно - 60 г.

Приготування пирога:

У мисці змішуємо борошно, цукор, розпушувач і дрібку солі. Додаємо вершкове масло кімнатної температури та за допомогою вилки збиваємо до однорідності.

Виливаємо в суміш кефір чи йогурт, перемішуємо. Отримане тісто відправляємо у морозилку на 15 хвилин.
Яблука очищаємо від шкірки та серцевини, м'якоть нарізаємо середніми шматочками.


В окремій мисці взбиваємо яйце, цукор та сметану. Просіюємо в яєчну суміш 60 г борошна і змішуємо до однорідності.

Форму розміром 22х22 сантиметри змащуємо вершковим маслом. Тісто викладаємо по краях та дну форми. Всередину розподіляємо яблука та заливаємо їх сметанною масою.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах 35-40 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали

Приготуйте найніжніший чорничний сорбет у вашому житті