Солодші від звичайних. Як дізнатись, коли достигають чорні помідори
Займатися вирощуванням томатів дуже цікаво. Адже нині селекціонери пропонують сорти різних форм, кольору і, відповідно, смаку. Але іноді городники стикаються з таким пікантним питанням, як от Ольга Бйорнссон, про що вона запитала в групі "Томатний клуб", пише Дніпровська панорама.
Як ви розумієте, що чорні томати вже стиглі? - питає городниця,
У коментарях люди порадили звертати увагу на верхівку плода, вона має бути червоною чи хоч жовтою,к оли вони ще не стиглі то верхівка зелена.
А також перевіряти пружність плодів:
Дехто написав, що мав досвід їх вирощування, але екзоти не прижилися, бо виявилися не смачними, і навіть у консервації не мали смаку.
Також один з дописувачів зауважив, що мова може йти про різні сорти томатів чорного кольору, які й достигатимуть по-різному:
Ми ж бажаємо городникам не втрачати оптимізму. Бо чорні помідори - це звичайні помідори, вирощені в результаті натуральної селекції, а їх колір зумовлений вмістом антоціану - речовини, яка забарвлює плоди у темні кольори, від бузкового до синьо-чорного. Вона міститься у баклажанах, буряку, червонокачанній капусті та інших овочах. Але при змішуванні червоних і фіолетових пігментів у томатах вона дає таке екзотичне забарвлення.
На смак чорні помідори дуже відрізняються від червоних. Вони містять набагато більше цукру, який у поєднанні з органічною кислотою робить смак насиченим. Після чорних томатів червоні вам можуть здатися прісними. Саме тому шефи всього світу так полюбили чорні помідори.
Нагадаємо, раніше ми писали: Пухнасті курчата та малюки павичів. У популярному парку Дніпра з'явилися нові мешканці