Смачніше за м'ясо. Як приготувати сало в духовці
Запечене у духовці сало може бути смачнішим за м'ясо. Це доводить рецепт, який пропонує Дніпровська панорама.
Інгредієнти
- Подчеревок (сало з м'ясним прорізом, що вище - тим краще) 1,5 кг
- Часник 1 головка
- Лавровий лист мелений 1/4 ч.л.
- Сіль кам'яна 1,5 ч. л.
- Суміш перців великого помелу 1,5 ч. л.
- Вода 3 ч. л.
Приготування
- Сало розрізати впоперек на 3 приблизно однакові частини.
- Сіль і перець з розрахунку по 1 ч.л. на 1 кг підчеревка змішати з чвертю ч. л. меленого лаврового листа, зверху пропустити через прес цілу головку очищеного часнику, змішати з водою.
- Зробити в салі глибокі проколи ножем і відразу начинити приблизно по чверті чайної ложки кашки зі спецій . Зробити так з усіх сторін й натерите всю поверхню.
- Обернути щільною фольгою, перекласти в противень і дати настоятися кілька годин.
- Запекти перед подачею при температурі у 200 градусів (верх-низ) годину-півтори.
- Дати охолонути, не розкриваючи фольгу.
- Запікати можна відразу з цілою натертою спеціями картоплею. Залишок сала можна зберігати в морозильній камері.
Подавати як гарячим до картофеля, так і холодним на бутерброди.
Раніше ми писали, як приготувати найсмачніші котлети.