Смачніше за м'ясо. Як приготувати сало в духовці

Запечене у духовці сало може бути смачнішим за м'ясо. Це доводить рецепт, який пропонує Дніпровська панорама.

Інгредієнти

  • Подчеревок (сало з м'ясним прорізом, що вище - тим краще) 1,5 кг
  • Часник 1 головка
  • Лавровий лист мелений 1/4 ч.л.
  • Сіль кам'яна 1,5 ч. л.
  • Суміш перців великого помелу 1,5 ч. л.
  • Вода 3 ч. л.

Приготування

  • Сало розрізати впоперек на 3 приблизно однакові частини.
  • Сіль і перець з розрахунку по 1 ч.л. на 1 кг підчеревка змішати з чвертю ч. л. меленого лаврового листа, зверху пропустити через прес цілу головку очищеного часнику, змішати з водою.
  • Зробити в салі глибокі проколи ножем і відразу начинити приблизно по чверті чайної ложки кашки зі спецій . Зробити так з усіх сторін й натерите всю поверхню.
  • Обернути щільною фольгою, перекласти в противень і дати настоятися кілька годин.
  • Запекти перед подачею при температурі у 200 градусів (верх-низ) годину-півтори.
  • Дати охолонути, не розкриваючи фольгу.
  • Запікати можна відразу з цілою натертою спеціями картоплею. Залишок сала  можна зберігати в морозильній камері.

Подавати як гарячим до картофеля, так і холодним на бутерброди.

Раніше ми писали, як приготувати найсмачніші котлети.