Смачнішого просто нема. Котлети, які я готую 3 рази на тиждень
Якщо хочеться чогось смачного м'ясного, радимо приготувати котлетки за цим простим рецептом. Тут нема нічого складного. Справа в тому, що обсмажене м'ясо було актуальним на території майже всієї Європи. Тому зараховувати лише французів до фундаторів рецепту котлет деяким здається нечесно. При цьому основну частку інформації про готування м'ясного делікатесу ми знаємо завдяки кухарям Франції. Нині котлети стали іншими. Розкажемо про рецепт сучасних котлет. Щоб приготувати смачно та соковито, достатньо використати інгредієнти у правильних пропорціях, передає Дніпровська панорама.
Інгредієнти для котлет
фарш курячий - 500 г;
бекон - 200 г;
цибуля ріпчаста - шт.;
часник - 3 зубчики;
сухарі панірувальні - 2 ст.л.;
яйце - шт.;
сіль - ½ ч.л.;
перець чорний мелений - 1/2 ч.л.;
паприка копчена - ⅓ ч.л.
Приготування котлет
Натираємо на маленьких різцях терки цибулю, разом із соком відправляємо до фаршу.
Пропускаємо через прес зубчики часнику, додаємо у фарш.
Розбиваємо у фарш яйце. Нарізаємо дрібно бекон практично до стану фаршу. Він буде фішкою цього рецепту. На заміну можна використати сало. Викладаємо бекон до фаршу. Важливо не пересолити заготовку, тому додаємо невелику кількість солі.
Висипаємо чорний мелений перець та паприку.
Додаємо у фарш панірувальні сухарі без солі і ретельно перемішуємо руками, відбиваємо.
Так заготівля не буде рідкою, адже сухарі вбирають вологу.
У сковороді розігріваємо олію, формуємо котлети змоченими у воді руками.
Обсмажуємо котлети по 5 хвилин із кожного боку на помірному вогні.
Другий бік котлет обсмажуємо під кришкою.
Що більше котлети, то довше ми їх готуємо. Як правило, середнім котлетам достатньо 5-6 хвилин. Страва готується дуже просто, якщо пристосуватися! Пробуйте.
Подавати соковиті котлети радимо з молодою картоплею. Це безпрограшне поєднання для вечері та обіду.
Нагадаємо, раніше ми писали
Пиріжки більше не роблю. Беру картоплю і готую за новим рецептом: набагато простіше та смачніше