Пиріжки більше не роблю. Беру картоплю і готую за новим рецептом: набагато простіше та смачніше

 Булочки - дуже неоднозначний вид випічки, який може бути використаний для різних цілей. Булочки для когось є солодким десертом, який вживається з чаєм. Для когось цей вид випічки сумісний із супами та іншими наїдками. Дехто вважає, що булочки не можна уявити без начинки, передає Дніпровська панорама.

Щодо цього продукту постійно виникають суперечки. Наприклад, у 1950 роки один японський кондитер заявив, що булочки є його особистим винаходом. Кухарі всього світу вкрали в азіату рецепт приготування випічки. Здавалося б, ситуація комічна, бо випікати хліб вигадали давні наші предки. Проте, відбувся повноцінний судовий процес із цього приводу. Зрозуміло, японець програв суд, йому не схвалили патент на приготування класичних булочок.

Тому ми можемо спокійно випікати цей вид випічки, не побоюючись судових розглядів від азіатів.

Інгредієнти для картопляних булочок:

молоко - 300 мл;
сіль - 2 ч. л.;
цукор - ст. л.;
яйце - шт.;
дріжджі - ч. л.;
борошно - 500 г;
рослинна олія - 2 ст. л.;
картопля - 900 г;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
сир - 100 г.

картопляні булочки

Приготування картопляних булочок:

Тепле молоко потрібно змішати з ложкою солі та цукру до розчинення гранул. До молочної рідини додаємо яєчний білок та дріжджі, збиваємо інгредієнти до однорідності.

Просіюємо в молоко борошно, замішуємо еластичне тісто. Щоб тісто стало не липким, інтегруємо в нього олію, продовжуємо замішувати, поки не досягнемо потрібного результату.

картопляні булочки

Потім тісто розділяємо на рівні частини, даємо настоятися під тарою 10 хвилин. Обидві частини розгортаємо в пласти завтовшки в мм. Змащуємо пласти вершковим маслом.

Пласти розрізаємо на 8 найкращих, не доходячи до середини. Усі промені потрібно скласти до центру, сформувати колобок. Забираємо грудки тіста в холодильник на 20 хвилин.

Поки що ми відварюємо очищену картоплю до готовності. Цибулю нарізаємо тонкими чверть кільцями, на сковороді при невеликій кількості олії обсмажуємо до золотистого стану.

картопляні булочки

До картопля інтегруємо сіль та обсмажену цибулю, розминаємо овочеву масу в пюре. Ліпимо з отриманої маси картопляні кульки.

З охолодженого тіста знову робимо коржик товщиною максимум 2 мм. Розрізаємо корж як піцу на 8 рівних трикутників.

У звуженому кутку кожного трикутника робимо невеликі надрізи. У більш товстій частині трикутників маємо картопляні кульки. Подрібнюємо на дрібній тертці сир, створюємо шапочку на всіх кульках.

Повертаємо кульки в тісто, розправляємо раніше виведені надрізи.
Мастимо викладаємо булочки на лист, покритий пергаментом.
Намазуємо булочки яєчним жовтком, відправляємо випікатися за 180 градусів півгодини.
Перед випіканням можна за бажанням покрити булочки кунжутом.

Виходять смачні міні-пиріжки з картоплею за невеликий проміжок часу.

Нагадаємо, раніше ми писали

Швидка та поживна страва. Трикутники з лаваша з начинкою