"Світанок" луганчан, "контур" Дніпра і Україна. У молодіжному просторі намалювали кінострічку, що об'єднує

У неділю, 30 квітня, в рамках чергування по місту, директор депаратменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Дар'я Біла, приїхала до приміщення молодіжного простору щоб проінспектувати, як виконується доручення міського голови Бориса Філатова, щодо залучення молоді з тимчасово окупованих територій, а саме Луганщини, до життя нашого міста. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

У Дніпрі в травні відкриється мобільний офіс молодіжних рад. У приміщенні працюватиме Луганська обласна молодіжна рада та Молодіжна рада Дніпра.
 
Приміщення буде обладнано на 50 тисяч доларів - це грантові кошти. У мобільному офісі буде сучасна техніка для журналістів, операторів, монтажерів. Молодь зможе вчитися працювати на цій техніці, готувати свої продукти - фото, відео; проводити власні заходи. А також це загалом буде ресурсний центр для лідерів, спільнот, молоді гуртожитків, які проживають поряд, та загалом активних людей.

Біла малює
 
Реалізація цієї ініціативи стала можливою за щирої підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках підтримки переміщених молодіжних рад Луганської області, що впроваджується у співпраці із громадською організацією "Світло культури".
 
Для молоді Дніпра дуже важлива грантова фінансова підтримка. Це стимулює дніпровську молодь розвиватись та активніше працювати, виходити на міжнародний рівень, налагоджувати зв'язки зі світовими партнерами. Таким чином вони відчувають підтримку зі сторони провідних європейських країн та що весь світ стоїть за Україну.

Малюють Світанок

Найперша мета цього проєкту - це підтримка молоді Луганщини, яка наразі проживає у Дніпрі. Адже Дніпро вже став другої домівкою для десятків тисяч людей, а молодь Луганщини в свою чергу, стала невід’ємною частиною дніпровської спільноти. Такий молодіжний простір ще раз підкреслить, що Україна неподільна та єдина, а молодь свідома та об’єднана задля перемоги.

Дар'я Біла

"Війна змінила життя молоді як Луганщини, так і Дніпра і також молоді з інших регіонів, яка зараз перебуває у нашому місті. Розповідати про це не тільки на території України, а й за межами нашої держави. Ми сподіваємось, що зможемо достукатись до молоді, яка знаходиться і на тимчасово окупованій території, щоб вони знали що ми разом, ми єдині і Дніпро дійсно - таке сильне місто, місто єдності. Тому що саме через наше місто найбільша кількість людей проїжджає транзитом та і багато хто залишається" - звітує чергова по місту Дар’я Біла.

Малюють Світанок

Сьогодні Дар'я Біла спільно з представниками молоді Луганщини розмалювала стіну у новому офісі молодіжних рад. На стіні символічно зображена кінострічка, в кадрах якої і символ Луганщини - сонце, що сходить, і "контур" Дніпра, і сама Україна.

Ганна Рясна

"На стіні сьогодні малюємо світанок, бо саме ми - луганчани, зустрічаємо перші Світанок і тому це дуже символічно. Світанок України - це той меседж який об'єднує всіх луганчан в будь-якій точці України, якою на сьогодні вони територіально знаходяться" - каже Ганна Рясна директор Луганського обласного молодіжного центру підтримки молоді.

Світанок Дніпро

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, чи можна посадити сакуру біля будинку.