Так смачно, що можна з'їсти цілу гору. Оладки з кабачків та сиру
Усім відомо, що в Україні літо - це пора кабачків. Є багато рецептів смачних страв з цим популярним овочем. Оладки з кабачків та сиру - страва, яку можна готувати на сніданок, обід та вечерю. Рецептом цієї смачної страви ділиться "Дніпровська панорама".
Інгредієнти для оладок з кабачків та сиру
- Молоді кабачки - 500 г
- Морква - 50 г
- Бринза - 100-130 г
- Яйця (великого розміру) - 2 шт.
- Борошно - 2-3 ст. л. (з вершком)
- Зелень кропу - 2-3 гілочки
- Зелень петрушки - 2-3 гілочки
- Стебла зеленої цибулі - 5-6 шт.
- Сіль, чорний мелений і пекучий червоний перець - за смаком
- Соняшникова рафінована олія для смаження
Приготування оладок з кабачків та сиру
- Кабачки потерти на крупній терці, трошки посолити і перемішати, щоб виділився сік.
- Моркву очистити від шкірки і натерти на крупній терці.
- Бринзу також натерти на крупній терці.
- Зелень кропу, петрушки і стебла зеленої цибулі подрібнити ножем.
- Натертий кабачок добре відтиснути від соку і викласти у велику посудину.
- До кабачка додати моркву, бринзу, зелень і трохи збиті яйця.
- Все перемішати, посолити, додати чорний мелений і червоний пекучий перець за смаком.
- Далі додати 2-3 ст. л. борошна (з вершком) і перемішати.
- На сковорідці розігріти соняшникову олію. Столовою ложкою викласти приготовлену кабачкову суміш і злегка притиснути її ложкою так, щоб сформувати оладки.
- Смажити на невеликому вогні з обох боків до рум’яної скоринки. Страву подавати гарячою або теплою зі сметаною.
Смачного!