Тертий пиріг. Найпростіший рецепт

Тертий пиріг — це справжня ностальгія, знайомий кожному смак дитинства. Його секрет полягає у простоті приготування: розсипчаста пісочна основа, ніжна фруктова чи ягідна начинка і хрустка крихта зверху. Навіть новачок на кухні легко впорається з цим рецептом!. Як приготувати смачний і дуже простий у приготуванні царський пиріг, розповість Дніпровська порадниця. 

Тертий пиріг: Рецепт, який завжди вдається
 

Цей пиріг не вимагає дорогих інгредієнтів чи складних маніпуляцій, а час на його приготування мінімальний.

Тісто

Борошно 280 гр.;
Цукор 150 гр.;
Сіль щіпка;
Розпушувач 6 гр.;
Олія вершкове (заморожене) 180 гр.;
Яєчний жовток 2 шт.;
Оцет рисовий (яблучний) 4,5-9% (1 ч. ложка);

Начинка

Вишня (у мене заморожена) 400 гр.;
Крохмаль якщо ягода свіжа 2 ст. ложки;
Крохмаль для замороженої ягоди 4-5 ст. ложок;
Цукор 50 гр. (якщо ягода кисла кладіть більше);
Цедра лимона 1/2 ч. ложки

Приготування

У миску просіюємо борошно з розпушувачем. Додаємо сіль та цукор, добре перемішуємо, щоб інгредієнти з'єдналися між собою.

Заморожене вершкове масло|мастило| ріжемо на маленькі шматочки або натираємо на великій тертці. Коли натираєте олію на тертці, краще її занурювати в борошно.
Швидко розтираємо все в дрібну крихту. Важливо працювати швидко, щоб олія не розтанула.

Далі додаємо два жовтки, чайну ложечку оцту. Оцет надає тесту додаткової розсипчастості. З оцтом тісто виходить пісочнішим, так, що не пропускайте цей крок.

Ще раз швидко все перетираємо і стискаємо тісто в руках, якщо збирається в грудочку, воно готове.
Беремо форму для запікання змащену олією.

Висипаємо більше половини тіста або крихти та утрамбовуємо. Тепер забираємо крихту в холодильник і зробимо начинку.

У мене заморожена вишня, я її заздалегідь розморозила, тепер додаю до вишні цукор, крохмаль та 1/2 ч.л. цедри лимона, перемішую.
Викладаємо начинку на крихту і зверху присипаємо крихтою, що залишилася.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 45 хвилин.

Готовий пиріг треба повністю остудити і тоді нарізати.

Нагадаємо, раніше ми писали

Осінній салат табуле з гарбузом: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка