Осінній салат табуле з гарбузом: покроковий рецепт від Євгена Клопотенка

Гарбузи бувають різні на смак, тому страва буде дещо відрізнятися з різними сортами. Конкретно для цього салату обирати надто солодкі сорти не варто, вони перетворять салат у щось більш подібне до гарбузової каші. Тому краще брати ароматні, але більш ніжні на смак плоди, повідомляє Дніпровська порадниця.

Якщо знайдете пажитник, буде просто супер – з ним салат матиме автентичний смак. Але якщо придбати його не вдасться, замініть пажитник на звичайну петрушку.

Інгредієнти

150 г очищеного гарбуза
1 ст. л. соняшникової олії (для смаження)
100 г кускуса
1 невелика цибулина
30 г свіжого пажитника
100 г томатів чері
50 г оливок без кісточки
3 ст. л. оливкової олії
сіль та перець до смаку


Приготування

  1. Очистьте та наріжте кубиками розміром приблизно 2 см 150 г гарбуза. Розігрійте на пательні 1 ст.л. олії, викладіть гарбуз і смажте 3-5 хвилин, доки він трішки не розм'якне. Занадто м'яким він стати не повинен.
  2. У каструлі окропом запарте 100 г кускусу у пропорції 1:1. У цей час дрібно наріжте 1 цибулину та 30 г зелені. Також наріжте начетверо чи навпіл 100 г томатів чері.
  3. У салатнику змішайте готовий кускус, гарбуз, цибулю, зелень, оливки і томати. Додайте сіль і перець до смаку, заправте 3 ст.л. оливкової олії.

Також раніше ми писали Легко та ситно: покроковий рецепт ніжних картопляних зразів з тушкованою капустою