Тісто без міксера й замішування: цей диво-пиріг неможливо не любити

Якщо у вас намічається родинне свято, то пропонуємо скористатися підказкою від дніпрянки Олени Тетишної, яка поділилася рецептом унікальної випічки. Варто один раз приготувати за цим рецептом, і ви вже не захочете щось змінювати, пише Дніпровська панорама.

Яке ж родинне свято без пирога?

Рекомендую унікальний яблуневий пиріг за рецептом моєї сестри, який можна приготувати без міксера.

Якщо спечете цей пиріг, відразу закохаєтеся в його смак, - запевняє Тертишна.

Отже, РЕЦЕПТ

  1. Перетираєте на великій терці 10 яблук.
  2. У рівній пропорції змішуєте муку, манку і цукор - усі інгредієнти по одному двохсотграмовому стакану. Додаєте в суміш 2 чайні ложки розпушувача та 1 чайну ложку ванілі і ретельно перемішуєте.
  3. Берете вашу формочку для випічки і змащуєте стінки звичайним вершковим маслом. Якщо формочка силіконова, можна не змащувати.  
  4. Насипаєте перший шар суміші ( приблизно 0,5 см), далі такий же шар натертих яблук. І так чергуємо шари, останнім буде суха суміш.
  5. Після того, як у вашій формочці для випічки укладені усі шари, на верхній шар через терку натираємо морожене вершкове масло так, щоб воно теж на 0,5 см накрило пиріг.
  6. Розігріваємо духовку до 180 градусів і 50 хвилин випікаємо цей чудо-пиріг.

Нагадаємо, раніше ми писали: Запечені баклажани з томатами та моцарелою: смачний рецепт