Торт "Трапеза ангела". Ефектний десерт

Рецепт торта "Трапеза Ангела". Ефектний десерт, який зацікавить всіх гостей. Як приготувати смачний десерт, розкаже Дніпровська порадниця.

Інгредієнти для бісквіту:

білки яєчні - 8 шт.;
цукор - 220 г;
борошно - 75 г;
какао-порошок - 50 г.

Інгредієнти для крему:

жовтки яєчні - 8 шт.;
цукор - 50 г;
ванільний цукор - 10 г;
борошно - 70 г;
молоко - 100 мл;
вершкове масло - 200 г;
темний шоколад - 100 г.

Приготування:

Збиваємо білки до пишності, а потім поступово висипаємо до них цукор. Продовжуємо збивати білки міксером до білої ваги.
Змішуємо какао-порошок із борошном і просіюємо в білкову масу, замішуємо тісто. Змащуємо форму для випікання олією і викладаємо в неї тісто.
Випікаємо бісквіт за 180 градусів 25-30 хвилин. Далі залишаємо бісквіт остигати у формі.
Для крему змішуємо в сотейнику жовтки з цукром, ванільним цукром, борошном та молоком. На середньому вогні варимо суміш до загусання, постійно помішуючи.
Збиваємо кремову основу в окремій мисці 3-5 хвилин, а потім поступово додаємо в неї вершкове масло. Збиваємо олію з кремовою основою доти, доки вона не розчиниться в ній.
Видаляємо з бісквіту опуклу верхівку, а потім ділимо на два коржі.
Змащуємо один із коржів кремом.
Накриваємо кремовий шар другим коржем і прикрашаємо торт темним шоколадом, заздалегідь розтопленим на водяній бані.
Для більш гарного торта можна використовувати фігурну форму для випікання, як у цьому випадку.