Як швидко замаринувати м'ясо на шашлик: існує секретний інгредієнт

Шашлик для багатьох українців найулюбленіша травнева страва. А як інакше,на вулиці нарешті потеплішало - весняна погода сприяє пікнікам. Щоб не зіпсувати відпочинок, варто дізнатися як правильно й швидко підготувати м'ясо на шашлик, передає Дніпровська панорама з посиланням на сайт TODAY

Щоб м'ясо приготувалося швидше, спробуйте додати у маринад секретний інгредієнт.

Як замаринувати м'ясо за 30 хвилин

Є кулінарна хитрість, відома далеко не всім. Щоб максимально прискорити маринування м'яса, необхідно після його промивання, нарізки та додавання приправ відправити у пакет. Потім слід залити свинину, яловичину або курятину сильногазованою водою, додати лимонний сік за смаком і перемішати.

Залиште м'ясо маринуватися у мінеральній воді щонайменше на півгодини, після чого можна смажити шашлик на вугіллі. Оптимально використовувати гілочки вишні - для більшого аромату.

Секрет полягає в тому, що сильногазована вода розм'якшує волокна м'яса та прискорює процес проникнення солі та спецій. Тож, якщо рішення виїхати на пікнік було спонтанним, є сенс скористатися "експрес-методом" маринування м'яса.

Завершальний штрих - нанизування м'яса

До свинини ідеально підійде цибуля, нарізана кільцями. Також можна нанизувати на шампур інші овочі та навіть фрукти. Нанизати шматочки м'яса на шампур разом з овочами: томатами та перцем. Овочи  приготуються вчасно і не підгорять.Тому що м'ясо правильно замариноване.

Готовий шашлик буде м'яким та соковитим

Раніше ми писали про: Скумбрія-гриль на вугіллі. Краще шашлику, а маринується лише півгодини