Тут щохвилини рятують людські життя. Як у Дніпрі працює відділення екстреної медичної допомоги (відео)

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги у Дніпрі, тут успішно працює відділення екстреної медичної допомоги, яке за останні роки значно змінилося і оснащене відповідно до кращих світових практик. Ольга Зав’ялова - лікар з медицини невідкладних станів. За 10 секунд вона визначає, наскільки важким є пацієнт, та планує подальше лікування. Детальніше про роботу відділення та лікарні розповість Дніпровська порадниця з посиланням на Дніпро TV

У разі невідкладної ситуації пацієнт одразу потрапляє до реанімаційної зали, яка є однією з ключових у відділенні. Воно має весь необхідний комплекс обладнання для швидкої допомоги, включаючи моніторинг життєвих показників та апарат штучної вентиляції легень. Реанімаційна зала - це гордість медичного закладу та лікарів. Тут також збирається травмкоманда, що складається з травматологів, хірургів та анестезіологів.

Крім того, у відділенні є кабінет ендоскопічних досліджень, де виконуються не лише необхідні поточні важливі планові процедури, але йі екстрені маніпуляції для пацієнтів із критичними станами, наприклад, шлункова або аноректальна кровотеча. Тут лікарі невідкладних станів разом з хірургами розробляють стратегії лікування пацієнтів, а ендоскопісти та анестезіологи забезпечують необхідну допомогу.

Як розповіла Ольга Зав’ялова, відділення орієнтоване на американські протоколи лікування, які вважаються передовими у сфері медицини невідкладних станів.

Україна активно впроваджує такі практики, зокрема, ліквідуючи традиційні приймальні відділення на користь відділень екстреної допомоги.

Зараз Україна теж впровадила такий досвід – вона скасувала приймальне відділення і тепер ми маємо відділення з екстреної невідкладної медичної допомоги. Взагалі кожен пацієнт, який надійшов до лікарні, має пройти це відділення. Він не може потрапити до будь-якого профільного стаціонару, не пройшовши через це відділення, - прокоментувала Ольга Зав’ялова.

Нагадаємо, раніше ми писали

Що важливо зробити перед початком навчання дитини. Важливі поради від НСЗУ