Твердий сир в домашніх умовах. 100% натуральний

Будь-які сири, назви яких раніше можна було зустріти хіба у книжках, нині можна придбати у першому-ліпшому супермаркеті. Однак у якості магазинного сиру, особливо якщо його ціна не захмарна, не можна бути впевненим. Сьогодні всі прагнуть до натуральності та прагнуть споживати якісні продукти. Щоб отримати хороший, смачний, корисний і на 100% натуральний сир – його варто готувати власноруч, пише Дніпровська панорама

Інгредієнти:

  • Кисломолочний сир - 1 кг.
  • Молоко - 1 л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.

Приготування:

1) Доведіть молоко до кипіння, додайте сир. Нагрівайте, поки молоко не згорнеться. Варіть, постійно помішуючи, до отримання дрібного щільного зерна. 

2) Відцідіть сироватку через марлю і добре відіжміть масу - щоб сирне зерно мало мінімум вологи. Додайте вершкове масло, вбийте яйця і посоліть. 

3) Пробийте масу блендером до однорідної консистенції. Додайте соду і добре перемішайте.

4) Сформуйте з отриманої маси кулю або ж утрамбуйте в форму. 

5) Загорніть (або затягніть) в харчову плівку і відправте на холод. Зніміть плівку з охолодженого домашнього твердого сиру.

Нагадаємо, раніше ми писали: Обожнює вся сім'я. Швидкий рецепт рублених курячих котлет