Твердий сир в домашніх умовах. 100% натуральний
Будь-які сири, назви яких раніше можна було зустріти хіба у книжках, нині можна придбати у першому-ліпшому супермаркеті. Однак у якості магазинного сиру, особливо якщо його ціна не захмарна, не можна бути впевненим. Сьогодні всі прагнуть до натуральності та прагнуть споживати якісні продукти. Щоб отримати хороший, смачний, корисний і на 100% натуральний сир – його варто готувати власноруч, пише Дніпровська панорама.
Інгредієнти:
- Кисломолочний сир - 1 кг.
- Молоко - 1 л.
- Яйця - 2 шт.
- Масло вершкове - 100 г.
- Сода - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
Приготування:
1) Доведіть молоко до кипіння, додайте сир. Нагрівайте, поки молоко не згорнеться. Варіть, постійно помішуючи, до отримання дрібного щільного зерна.
2) Відцідіть сироватку через марлю і добре відіжміть масу - щоб сирне зерно мало мінімум вологи. Додайте вершкове масло, вбийте яйця і посоліть.
3) Пробийте масу блендером до однорідної консистенції. Додайте соду і добре перемішайте.
4) Сформуйте з отриманої маси кулю або ж утрамбуйте в форму.
5) Загорніть (або затягніть) в харчову плівку і відправте на холод. Зніміть плівку з охолодженого домашнього твердого сиру.
Нагадаємо, раніше ми писали: Обожнює вся сім'я. Швидкий рецепт рублених курячих котлет