У 100 разів смачніше за плов. Курку з рисом кладу в рукав і в духовку. Гості одразу біжать на запах

Багато хто говорить про те, як важливо готувати багато салатів та закусок на святковий стіл. Але це зовсім не означає, що ми повністю повинні забути про основну страву. Саме основна страва - і є основою столу. Вона є значною на будь-якій урочистості. 

Багато господинь завжди мають проблему, що готувати на свято? В інтернеті багато різних рецептів. Але ж як не хочеться годинами стояти на кухні, жарити, парити, шкварити. Радимо зробити курку з рисом у спеціальному рукаві для запікання. Така курка виходить соковитою та вже з гарніром.

Запечена курка з рисом

Інгредієнти

Рис - 400 г;
Вода - 600 мл;
Курка стегно - 800 г;
Морква - 2 шт.;
Цибуля - 1 шт.;
Часник - 5 зубчиків;
Олія - 3 ст.л.;
Приправа для плову – 2 ст. л.;
Паприка солодка – 1 ч. л.;
Сіль - ½ ч.л.

Як приготувати запечену курку з рисом

Ретельно кілька разів у воді промиваємо рис. Курячі стегна змішуємо з паприкою, олією, залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Нарізаємо маленьким кубиком моркву, на 4 частини ділимо цибулю. У кулінарний рукав викладаємо моркву, висипаємо рис, приправу для плову. Кладемо на рис цибулю, часник, солимо.

Виливаємо на рис у рукав воду, кладемо курячі стегна та часник.

Запечатуємо рукав, запікаємо блюдо за 180 градусів 1 годину 10 хвилин.

Розрізаємо рукав і дістаємо звідти готовий рис та курячі стегна. Рецепт легкий, не змушує довго стояти біля плити.