У це неможливо повірити. В Дніпрі пішов з життя лікар, який врятував сотні життів

У Дніпрі пішов з життя відомий лікар, вчений, педагог Володимир Топка. Про це повідомляє Дніпровська порадниця з посиланням на КНП "Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" ДМР 

Колеги, медики, хто знав Володимира Прокоповича кажуть, що в це неможливо повірити...

На 88 році пішов з життя Топка Володимир Прокопович лікар, з яким усвідомлюється ціла епоха обласної та вітчизняної медицини, особистість колосального масштабу
Топка В.П. був мудрим та уважним керівником, чуйною, співчутливою людиною, був завжди готовий прийти на допомогу своїм колегам та близьким. Це Людина з великої літери, Лікар, Педагог, Наставник, Науковець. Таким він залишиться у нашій пам’яті назавжди.
Його життєвий шлях став яскравим прикладом благородного служіння Батьківщині, обраній справі, вірності своїм ідеалам та переконанням.
Народився Топка Володимир Прокопович 13.08.1937 року.
В 1964 році закінчив педіатричний факультет Дніпропетровського Державного медичного інституту. Свій шлях почав у м. Кривий Ріг на посаді лікаря-педіатра дитячої консультації МСЧ. Потім був переведений на посаду головного лікаря 16-й міської лікарні, де працював до 1966 р.
В подальшому Топка В.П. переїхав до м. Дніпропетровська, де захистив кандидатську дисертацію і отримав звання доцента. З 1969 по 1972 рік працював головним лікарем «Лікарні швидкої медичної допомоги», потім 10 років завідував Дніпропетровським обласним відділом охорони здоров’я, 14 років працював директором Українського ДНДІ медико-соціальних проблем інвалідності.
Володимир Прокопович Топка — кандидат медичних наук, доцент, має понад 180 друкованих робіт.
Співробітники лікарні швидкоі медичної допомоги м. Дніпро назавжди збережуть памʼять про потужного керівника, яскраву особистість та велику Людину, яка посприяла розвітку закладу та ,окремо ,невідкладної кардіологічної допомоги.
В історії лікарні буде дбайливо збережена пам'ять про видатну людину, керівника та яскраву особистість.
Виражаємо щирі співчуття усім рідним, близьким і друзям померлого. Нехай Господь благословить його душу. Ми зберігатимемо у своєму серці світлу пам’ять про Володимира Прокоповича.
Прощання з Володимиром Прокоповичем відбудеться в Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Дніпро, 27 серпня в 12:30.

Нагадаємо, раніше ми писали

Магнітні бурі у вересні 2024. Календар небезпечних дат