У день народження Кобзаря "сердитий вітер завива" до штормових поривів. Як у Дніпрі погода святкуватиме

 Найпоетичніша жінка серед синоптиків - Наталка Діденко підготувала прогноз погоди на 9 березня. Й не могла оминути дату дня народження Тараса Шевченка. Здавалося б, до чого тут тепло й вітер, хмари й сонце. Втім, ймовірно, у такий день багато хто може почати писати вірші. На хвилі натхнення  народний синоптик й робить свій прогноз. Передає Дніпровська панорама з посиланням на телеграм-канал Наталки Діденко.

Що спочатку дивує синоптика, то стрибок  температури - до +18 градусів, потім вниз до -2 градусів, дощ - мокрий сніг, штиль - штормовий вітер, західний, потім південний, потім північно-західний.

Наталка роз яснює як прочитувати, звідкіля дме вітер.

Якщо читаєте, що вітер західний, значить, чимчикує повітряна маса із заходу, якщо південний вітер - віє із півдня. І так далі.  Так ось. Погода прийдешня буде мінливою, це вже ясно) Бо ж - рання весна, а такого сезону завжди так. ,- пише сноптик 

Синоптики збігаються у тому, що 9-го березня тепла погода переважатиме практично повсюди в Україні.  

Протягом дня четверга температура повітря становитиме +10+15 градусів, у північних областях та на північному заході +7+13 градусів, у південній частині +12+17 градусів.

 9-го березня  південно-західний вітер сягатиме штормових поривів до 15-20 метрів за секунду. Не виключено, що верби гнутиме додолу. Дощі пройдуть у четвер у західних та північних областях. У центральній частині, на сході та півдні України переважатиме суха вітряна погода із сонячними проясненнями.

 Це стосується і Дніпра. Суха погода з температурою повітря до + 14 градусів!

Синоптик Наталка Діденко все ж нагадує, що завтра непростий день.

 "Сердитий вітер завива" -  обов'язково, а якже! Завтра один з найважливіших для українців день - день народження Тараса Григоровича Шевченка. На чиїх плечах, постаті, інтелекті, таланті, безмежній вірі в своє, принципам, відданості, генії саме національному, на фактично одній людині, як вершині нашого духу - тримаємося вже стільки часу і триматимемося вічно. Дякуємо, Батьку! - пише Наталка у пориві натхнення.

Раніше ми писали про Війна жіночими очима. Історії жінок-військових з Дніпра