У Дніпрі черговий по місту проінспектував комплекс «Правобережний», який є одним з найсучасніших в регіоні (фото)

За дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, у рамках чергування по місту, директор департаменту екологічної політики міськради Олег Семенко проінспектував роботу комплексу раціонального використання та зберігання побутових відходів «Правобережний», який є одним з найсучасніших в регіоні, передає Дніпровська панорама.

Захоронення відходів тут відбувається у спеціалізованих котлованах, дно та стінки якого ізольовані гідроізоляційними матеріалами, що виключає забруднення ґрунту та ґрунтових вод, також обладнуються системами збору та відведення фільтрату та трубами дегазації.

«Полігон «Правобережний» КП «Еко Дніпро» є сучасною спеціалізованою інженерною спорудою, де здійснюється організоване приймання, розміщення, захоронення виключно твердих побутових, промислових інертних та будівельних відходів (IV класу небезпеки).

Приймання відходів здійснюється виключно на договірних засадах, з обліком надходжень відходів через вагову станцію, в’їзний контроль, з оформленням відповідної довідки про відходи (талону), по фактичному тоннажу, при дотримані показників якості надання послуг. Ведеться окремий облік прийнятих твердих побутових відходів, промислових інертних та будівельних відходів (IV класу небезпеки), при постійному радіометричному контролі спецавтотранспорту», - відзначив Олег Семенко.

За словами директора КП «Еко Дніпро» Едуарда Мєшковського, у середньому на полігон приймається від 1 тисячі до 1,5 тисяч тонн сміття на добу. На добу на полігон заходить близько 300 сміттєвозів.

Тверді побутові відходи захороняють. Також на полігоні організовано компостний майданчик. Отримана з нього ґрунтосуміш використовується для пересипання сміття під час його захоронення.

З 14 січня полігон приймає речі, зруйновані будівельні конструкції, які були зібрані в уході розбору завалів під’їздів 118-го будинку з Перемоги. Прийнято близько 2800 тонн. Знахідки з будинку пересортовуються, в них знаходять документи, особисті речі, техніку. На даний момент оцифровано та надано речей більше 30 людям.

Нагадаємо, раніше ми писали

Міська влада Дніпра оперативно інформує про воду, тепло, світло на 29 січня 10:00