У Дніпрі дітей навчали створювати різні вироби з перероблених відходів

У суботу, 25 березня, Молодіжна рада Дніпра разом із Молодіжним центром організували для дітей внутришньо переміщенних осіб (ВПО) майстер-класи "Мистецтво переробки", де учасників навчали створювати різні вироби з перероблених відходів. Йдеться про створення браслетів із переробленого пластику та "вічного тераріуму" - екосистеми у лампочці. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на пресслужбу Дніпровської міськради.

Яна Тютяєва

"Проблема переробки пластикового сміття - найактуальніша в світі. Щорічно людство виробляє мільйони тонн відходів. При цьому на переробку йде лише приблизно 10% пластику. Наша мета – донести до дітей  важливість переробки сміття, зокрема й пластику. Особливо важливо показати, що завдяки переробці можна створювати справжні вироби мистецтва", — зазначила менеджерка Молодіжного центру Дніпра Яна Тютяєва.

Діти ВПО

На майстер-клас з виготовлення браслетів із переробленого пластику запросили директора станції сортування та переробки "Underground" Олександра Гречку.

Олександр Гречка

"Браслети робимо з намистин ручної роботи. Вони з переробленого пластику - кришечок із-під пляшок. Таким заходом хочемо показати дітям важливість такої екосвідомості, та як із перероблених відходів можна робити такі чудові вироби. Всім відомо, що пластик шкідливий для екології. А переробляючи його, даємо йому друге життя, тим самим менше забруднюємо навколишнє природнє середовище", - зазначив Олександр Гречка.

Вироби з перероблених відходів

Майстер-клас Дніпро

Усі вироби, створені дітьми, разом із їхніми малюнками відправлять військовим на передову.

Лампочка Дніпро

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, як у Дніпрі працює станція сортування та переробки, куди містяни приносять вторинну сировину.