У Дніпрі діти наносять петріківський орнамент на тубуси від легендарної гаубиці М777 (Фото)

У Дніпрі, 30 травня 2023 року, чергова по місту Дар’я Біла, директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради, перевірила доручення мера Дніпра Бориса Філатова щодо патріотичного виховання дітей та молоді, а також розвиток волонтерського руху у місті. Вона відвідала один із будинків творчості дітей та юнацтва, де діти приймали участь у нанесенні унікального петриківського орнаменту на тубус до порохового заряду легендарної британської гаубиці М777. Пізніше його буде віддано за донат на допомогу армії та військовим. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Тубус від 777

Тубуси оздоблені традиційним для нашого регіону петриківським розписом, який внесено до нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

За витвори декоративно-ужиткового мистецтва з уламків від ракет, декоративних "їжачків",  тубусів ручної роботи, снарядів та гільз, департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської місьради з початку повномасштабного вторгнення вже зібрано понад 200 000 гривень на допомогу військовим та армії.

Біла розмальовує тубус

"Сьогодні ми долучилися до оздоблення петриківським розписом легендарних снарядів британської гаубиці М777. Це знаряддя допомагає нашим хлопцям боронити нашу країну по всій лінії фронту. Говорячи про розпис самих тубусів - це точно про патріотичне виховання і про волонтерський рух. Тому що патріотичне виховання невід'ємна складова формування державності", - розповіла Дар’я Біла.

З молодшими дітками тут малюють малюнки, привітання, листівки нашим захисникам, плетуть обереги, браслетики, створюють ляльки-мотанки. Старших діток залучають до розпису тубусів з-під мін, турів тощо.

Петріківський орнамент

"Спочатку були думки, як таке можна розмальовувати - це відлуння війни, воно несло смерть. А потім якось звикла з думками, що вона вже пуста і якщо вона несла смерть, то тільки нашому ворогу!" - поділилася вихованка КПНЗ "Центр Художньої та естетичної творчості учнівської молоді" Волошенко Наталія.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі оголосили терміновий збір на гвинтівку з оптичним прицілом.